Magda Oranich i Solagran: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m r2.7.1) (Robot afegeix: es:Magda Oranich Solagran
Línia 22: Línia 22:
[[Categoria:Militants barcelonins d'ICV]]
[[Categoria:Militants barcelonins d'ICV]]
[[Categoria:Activistes pels drets dels animals]]
[[Categoria:Activistes pels drets dels animals]]

[[es:Magda Oranich Solagran]]

Revisió del 12:36, 23 oct 2011

Magda Oranich i Solagran (Barcelona, 1945) és una advocada i política catalana. Llicenciada en dret i periodisme, fou detinguda per participar en reunions de l'Assemblea de Catalunya. Dedicada al dret penal, formà part de l'equip defensor del militant d'ETA Jon Paredes Manot Txiki en el consell de guerra del 27 de setembre de 1975. Després de la fi del franquisme milità a Nacionalistes d'Esquerra i després d'Iniciativa per Catalunya, amb la que fou escollida a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1992 diputada per Barcelona.

També ha estat membre de la Comissió dels Drets humans del Col·legi d'Advocats de Barcelona i membre de la Comissió de Reforma dels Estatuts del Futbol Club Barcelona. El 1995 abandonà IC i fou regidora independent per les llistes de CiU a l'Ajuntament de Barcelona des del 1999, on ha estat adscrita al Districte de Gràcia, membre de la Comissió de Sostenibilitat, Serveis Urbans i Medi Ambient, membre de la Comissió de Seguretat i Mobilitat. També és membre de la Fundació Ramon Trias Fargas.

Des del 23 d'abril del 2009 forma part de la junta directiva del Futbol Club Barcelona presidida per Joan Laporta.

Va ser una de les persones conegudes que van posar el seu rostre per donar suport a la ILP Prou[1] i es presidenta de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d'Advocats de Barcelona.[2][3]

Referències

Enllaços externs