Diferència entre revisions de la pàgina «Josep Baguñà i Martra»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
Home de conviccions arrelades, Baguñà no es limitava, però, a ''endevinar'' i satisfer els gustos dels lectors. Feia molt més: orientava aquests gustos, sempre en defensa dels millors ideals.
 
Editor del setmanari catalanista [[¡Cu-cut!]] ([[1902]]-[[1912]]), devia seguir amb interès des del primer moment l'aparició del setmanari infantil [[En Patufet]] i la seva evolució al llarg del seu primer any de vida, i va tenir segurament la intuïció de les potencialitats del petit i modest setmanari. A finals de [[1904]], [[Aureli Capmany i Farrés|Capmany]] li en cedí els drets de publicació, i Baguñà hi abocà tota la seva experiència d'editor i home d'empresa, i aconseguí que el seu excel·lent equip de col·laboradors del ''Cu-cut!'' s'integrés al nou projecte.
 
Creador de la ''Biblioteca Patufet'', de la qual ja s'havien publicat vuit volums d'autors diversos, va ser ell qui encarregà a [[Josep Maria Folch i Torres|Folch i Torres]] la que havia de ser la primera i més popular novel·la d'aventures d'aquest autor, que l'editor decidí publicar, no ja en forma de volum sinó coma fulletó encartat en el setmanari. L'èxit de ''Les aventures extraordinàries d'en Massagran'' i de la nova ''formula fulletó'' va fer que a aquella primera novel·la en seguissin trenta-sis., totes de Folch i Torres (amb una sola excepció) fins arribar a la que restà inacabada el desembre de [[1938]], amb la prohibició de totes les publicacions en [[llengua catalana]].
73.726

modificacions

Menú de navegació