Vés al contingut

Antialiàsing: diferència entre les revisions

14 bytes afegits ,  fa 10 anys
 
En infografia, l'antialiàsing és un algorisme que permet evitar els fenòmens associats a l'aliàsing gràfic, com ara els patrons de Moiré. La '''figura 1-a''' mostra a la part superior les distorsions visuals espúries que apareixen en una imatge sintètica amb detalls petits, quan l'antialiàsing no s'utilitza. En contraposició amb la '''figura 1-b''', on s'ha utilitzat un esquema d’antialiàsing, en aquesta imatge els quadres blancs i negres es fonen en tons de gris, que és el que s'espera quan el dispositiu gràfic és incapaç de mostrar la finesa dels detalls. La '''figura 1-c''' mostra la imatge que resulta en aplicar una segona estratègia d’antialiàsing, aquesta vegada basada en la [[transformada de Fourier]] de la imatge
 
 
==Exemple en pantalles LCD==
</div>
 
A la imatge exemple, s'utilitza anti-aliasingaliàsing per barrejar els "píxels frontera" d'una mostra gràfica. Això redueix l'efecte estètic desagradable de línies esglaonades que apareixen en el gràfic amb aliasingaliàsing a dalt a l'esquerra. L'anti-aliasingaliàsing s'aplica sovint en la representació de text en una pantalla d'ordinador per a mostrar contorns suaus que emulen millor l'aparença del text produït per mètodes convencionals d'impressió de tinta sobre paper.
 
Especialment amb els [[tipus de lletra| tipus]] mostrats a les típiques pantalles de LCD, és comú l'ús de tècniques de [[subpixel rendering]] com [[ClearType]]. La representació de subpíxeles requereix [[filtres anti-aliasing]] especials amb equilibri de color per convertir el que seria greu distorsió dels colors en franges de color amb prou feines perceptibles-. Resultats equivalents es poden obtenir fent cada sub-píxel direccionable com si fos un píxel complert, i el subministrament d'un [[filtre anti-aliasingantialiàsing ]] hardware com es fa en el controlador de pantalla de portàtil [[OLPC XO-1]]. La [[Geometria de píxel]] té importància en tot el que s'ha dit, no importa si l'anti-aliasingaliàsing i el direccionament de subpixel es realitza per programari o per maquinari.
 
==Solucions aproximades en temps real per l'aliasing==
165.176

modificacions