Filtre antialiàsing: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m ha reanomenat Filtre Antialiàsing com a Filtre antialiàsing: Minúscula
m r2.7.1) (Robot afegeix: es:Filtro antialiasing
Línia 22: Línia 22:


[[en:Anti-aliasing filter]]
[[en:Anti-aliasing filter]]
[[es:Filtro antialiasing]]
[[fr:Filtre anticrénelage]]
[[fr:Filtre anticrénelage]]
[[it:Filtro anti-alias]]
[[it:Filtro anti-alias]]

Revisió del 23:14, 12 des 2011

Fitxer:Anti-aliasing filter.jpg
Filtre Anti-aliasing (IR-reject) d'una vella video camera digital

Un filtre antialiasing o antialiasing filter, de vegades anomenat filtre antiplegament és un filtre passa baixos analògic que es troba en dispositius de digitalització, que neteja el senyal abans de fer una Conversió analògica-digital .

El propòsit del filtre antialiàsing és eliminar tota presència, abans de fer el mostratge, de les freqüències superiors a Fe/2, sent Fe la freqüència mostratge. L'explicació teòrica de la necessitat de tal filtratge ve donada pel Teorema de mostreig de Nyquist-Shannon.

Qualsevol mostratge realitzat complimentant aquesta norma no destruirà totes les dades, fet que significa que sempre serà possible recuperar el senyal analògic original a partir de les mostres finals: és dons una mostra reversible (dins de l'ample de banda limitat per la taxa de mostreig).

En cas de no fer-ho, és a dir, si hi ha un component de freqüència amb una mostra superior o igual a Fe/ 2, el senyal de la presa de mostres no contindrà cap informació del senyal analògic original: es tracta per tant d'un mostreig irreversible.

Vegeu també

Enllaços externs