Francisco Castillo Fajardo: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: nn:Francisco Castillo Fajardo
m Bot:Desambiguació assistida: Felip V - Canviant enllaç(s) per Felip V d'Espanya
Línia 1: Línia 1:
'''Francisco Arias del Castillo Fajardo y Muñoz''', Marquès de Villadarias, va ser un militar espanyol al servei de [[Felip V]] durant la [[Guerra de Successió Espanyola]].
'''Francisco Arias del Castillo Fajardo y Muñoz''', Marquès de Villadarias, va ser un militar espanyol al servei de [[Felip V d'Espanya|Felip V]] durant la [[Guerra de Successió Espanyola]].


==Expedient militar==
==Expedient militar==

Revisió del 10:54, 28 des 2011

Francisco Arias del Castillo Fajardo y Muñoz, Marquès de Villadarias, va ser un militar espanyol al servei de Felip V durant la Guerra de Successió Espanyola.

Expedient militar

Al 1704 va ser Capitán General d'Andalusia quan l'exèrcit confederat -partidaris de l'Arxiduc Carles- de 14.000 homes va desembarcar a prop de Cadis el 1702 i el 1704 quan Gibraltar va ser retut per les forces del Príncep Jordi de Hessen-Darmstadt i l'Almirall Sir George Rooke.

El 1710 fou nomenat Capità General dels 'Reales Ejércitos' borbònics. Va ser rellevat del comandament després de la derrota en la Batalla d'Almenar. Fou destituït fulminantment després de la derrota borbònica a la Batalla d'Almenar i substituït per Alexandre Maître de Bay, Marquès de Bay.

El 1713 va ser nomenat Capità General de València, i va morir el 1716.