Vés al contingut

Discussió:Palma: diferència entre les revisions

m
 
::No hi estic d'acord en basar-nos en fonts acadèmiques per a determinar quin és el nom oficial d'una ciutat o població en aquest cas on existeixen registres oficials que ho verifiquen. A l'article actual es comença dient: "Palma és la capital de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears", però aprovat per ple el nou nom, la capital d'aquesta Comunitat té el nom de Palma de Mallorca. Les fonts acadèmiques crec que s'han d'assenyalar com a tals a l'apartat d'etimologia de l'article, concretament a l'apartat referit a la onomàstica. Realment els acadèmics, com a acadèmics (siguin de Palma o de Xina) no tenen competència per decidir quin és el nom oficial d'aquesta població, Capital de les Illes Balears; és una competència dels representats del poble. Referències:
::http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2011/11/la_capital_de_les_illes_torna_a_dir-se_palma_de_mallorca_26584.php
::http://mallorcaprogres.com/actualitat/palma/1965-el-pp-de-cort-canvia-el-nom-de-qpalma
::Deman el canvi del nom de l'article a Palma de Mallorca. No entenc perquè se li ha de donar aquest poder a un acadèmic, quin és el motiu? S'ha de mirar de respectar la llei. Es veu que acadèmics de la UIB han dit que és inadmisible entre altres diguent que l'ús de Palma és el "tradicional" i l'altre és "per la gent de fora" (de fora de què? això no és polític?), però curiosament es veu que la majoria del ple de l'ajuntament de la capital ha votat el canvi, i aquest ple pot decidir que es digui Palma de Balears o Viquipèdia. Està molt bé que la Universitat esmenti la història del topònim a la que hagi pogut tenir accés: ::http://www.diariodemallorca.es/palma/2011/11/21/uib-considera-inadmisible-cambio-nombre-palma/721912.html
::En tot cas, el "de Mallorca" només afegeix una veritat. És Palma de Mallorca, o és Palma de Madina Mayurqa? --[[Usuari:Alys Vi|Alys Vi]] ([[Usuari Discussió:Alys Vi|disc.]]) 00:54, 31 des 2011 (CET)
 
==Imatge a [http://commons.wikipedia.org/ la comuna]==
265

modificacions