Vés al contingut

Cèdula hipotecària: diferència entre les revisions

Cap resum de modificació
 
==Legislació==
«Actius de substitució»
 
La normativa hipotecària (Real Decreto 716/2009, de 24 de abril, por el que se desarrollan determinados aspectos de la Ley 2/1981, de 25 de marzo, de regulación del mercado hipotecario y otras normas del sistema hipotecario y financiero.[http://app.bde.es/clf/leyes.jsp?tipoEnt=0&id=83996]), per assegurar la solvència de les garanties hipotecàries que hi ha darrere dels bons, participacions o de les cèdules hipotecària, estableix una sèrie de condicions per a les hipoteques usades per a aquestes finalitats:
 
Per tant, es tracta d'assegurar que les hipoteques que recolzen la devolució dels diners invertits en cèdules hipotecàries sigui bones i no sobrepassin uns percentatges prudents de taxació. D'aquesta regulació sorgeix la llegenda urbana que està prohibit concedir hipoteques per sobre del 80% de taxació .
 
Són un producte segur? Ho són . De fet podríem dir que són un dels més segurs entre els títols de renda fixa. A l'estar recolzats per préstecs hipotecaris i tenir una data de venciment coneguda, la possibilitat de rebre els nostres diners en temps i manera és molt alta. De fet no es coneix encara cap impagament de cèdules hipotecàries a Espanya. La decisió d'invertir en aquest tipus de producte no s'ha de fer a la lleugera. Cal valorar la rendibilitat, el risc i l'escenari de la inversió. I l'assessorament del director de sucursal no és suficient.
 
==Risc==
1.633

modificacions