Vés al contingut

Enginyeria Informàtica: diferència entre les revisions

cap resum d'edició
m (enllaçar a enginyeria del programari, no només programari)
Cap resum de modificació
== Àrees de competència professional ==
 
Els coneixements necessaris per a poder egercirexercir d'Enginyerenginyer Informàticinformàtic, engloben un extens número d'àrees teóriquesteòriques dins de la Ciencia[[Ciències aplicades|ciència Aplicadaaplicada]] denominada Informàtica[[informàtica]], que li confereixen les següents capacitats professionals:
 
{{FR}}
* Coneixements de Teoría de la Comptabilitat: per a calcular la viabilitat i l'eficiència per la mecanització industrial de la informació(escabilitat,confiabilitat,...)
 
* Coneixements de la Teoría de la informació i Telecomunicacions: per calcular i dissenyar els models i xarxes de comunicació de la informació per vies segures i legals, que permeten el seu control i auditoría d'acord a les necessitats de seguretat i disponibilitat.
* Coneixements de Teoría[[teoria de autómates, de Teoría del disseny d'algoritmes i Llenguatgesla Formalscomputabilitat]]: per dissenyara lescalcular solucionsla idóneesviabilitat dei l'automatitzacióeficiència enper ella processamentmecanització industrial de la informació (escalabilitat, fiabilitat, ...).
* Coneixements de la Teoría[[teoria de la informació]] i Telecomunicacions[[telecomunicacions]]]: per calcular i dissenyar els models i xarxes de comunicació de la informació per vies segures i legals, que permeten el seu control i auditoría d'acord a les necessitats de seguretat i disponibilitat.
* Coneixements d'enginyeria del programari per evaluar les millors tècniques de disseny, contrucció i manteniment de programari, subjectes a càlculs de restriccions de calitat, temps, cost, etc.
* Coneixements de [[teoria d'inteligènciaautòmats]], artificial o enginyeriateoria del coneixement[[disseny comd'algorismes]] el reconeixementi de patrons o les xarxes[[llenguatges neuronalsformals]]: per calcular i dissenyar sistemesles desolucions produccióidònies de coneixementl'automatització comen avantatgeel competitiuprocessament industrialde enla el tractament d'informació.
* Coneixements d'[[enginyeria del programari]] per evaluar les millors tècniques de disseny, contrucció i manteniment de programari, subjectes a càlculs de restriccions de calitatqualitat, temps, cost, etc.
* Coneixements d'electtrònica per calcular i dissenyar interficies de comunicació i control entre computadors i diversos dispositius mecànics i electrònics, tals com sistemes d'adquisició de de dades, instrumentació virtual, control de robots, sistemes d'iluminació i altres.
* Coneixements d'[[intel·ligència artificial]] o [[enginyeria del coneixement]] com el reconeixement de patrons o les xarxes neuronals per calcular i dissenyar sistemes de producció de coneixement com avantatge competitiu industrial en el tractament d'informació.
* Coneixements d'electtrònica[[electrònica]] per calcular i dissenyar interficiesinterfícies de comunicació i control entre computadors i diversos dispositius mecànics i electrònics, tals com sistemes d'adquisició de de dades, instrumentació virtual, control de robots, sistemes d'iluminacióil·luminació, ientre d'altres.
 
== Àmbit de treball ==
 
La utilització massiva d'ordinadors ha fet augmentar la demanda de tècnics en informàtica en camps com ara les finances, l'energia, la medicina, la gestió empresarial, la producció de biblioteques electròniques, la televisió per cable, el correu electrònic, els nous sistemes bancaris, el control del trànsit, etc. Les eixidessortides més freqüents són:
* Administració pública.
* Formació i docència.
129

modificacions