Ancilosàurids: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 19: Línia 19:
Vegeu el text.
Vegeu el text.
}}
}}
Els '''anquilosàurida''' (''Ankylosauridae'') constitueixen un [[família (biologia)|família]] de [[dinosaures]] acuirassats que van aparèixer fa 125 milions d'anys i es van extingir fa 65 milions d'anys, durant l'[[extinció Cretaci-Terciari]]. S'han trobat anquilosàurids a l'oest de [[Nord-amèrica]], [[Europa]] i [[Àsia]] de l'est. Els espècimens complets són rars; la majoria són coneguts només per fragments d'[[os]]sos.
Els '''anquilosàurids''' (''Ankylosauridae'') constitueixen un [[família (biologia)|família]] de [[dinosaures]] acuirassats que van aparèixer fa 125 milions d'anys i es van extingir fa 65 milions d'anys, durant l'[[extinció Cretaci-Terciari]]. S'han trobat anquilosàurids a l'oest de [[Nord-amèrica]], [[Europa]] i [[Àsia]] de l'est. Els espècimens complets són rars; la majoria són coneguts només per fragments d'[[os]]sos.


== Taxonomia ==
== Taxonomia ==
Línia 37: Línia 37:
**** ''[[Saichania]]''
**** ''[[Saichania]]''
**** ''[[Shanxia]]''
**** ''[[Shanxia]]''
**** ''[[Talarurus plicatospineus|Talarurus]]''
**** ''[[Talarurus]]''
**** ''[[Tarchia]]''
**** ''[[Tarchia]]''
**** ''[[Tianzhenosaurus]]''
**** ''[[Tianzhenosaurus]]''

Revisió del 01:03, 31 gen 2012

Infotaula d'ésser viuAncilosàurids
Ankylosauridae Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseReptilia
OrdreOrnithischia
FamíliaAnkylosauridae Modifica el valor a Wikidata
Brown, 1908

Els anquilosàurids (Ankylosauridae) constitueixen un família de dinosaures acuirassats que van aparèixer fa 125 milions d'anys i es van extingir fa 65 milions d'anys, durant l'extinció Cretaci-Terciari. S'han trobat anquilosàurids a l'oest de Nord-amèrica, Europa i Àsia de l'est. Els espècimens complets són rars; la majoria són coneguts només per fragments d'ossos.

Taxonomia

Classificació segons Benton 2004: [1]

Referències

  1. Miles, C.A. and Miles, C.J. (2009). "Skull of Minotaurasaurus ramachandrani, a new Cretaceous ankylosaur from the Gobi Desert." Current Science, 96(1): 65-70.