Vés al contingut

Discussió:Palma: diferència entre les revisions

1.638 bytes afegits ,  fa 10 anys
::etc.
::La pregunta seria què diferencia als parlants de llengo catalana als de la llengo castellana o la francesa o l'anglesa a l'hora d'entendre de quina Palma esteim parlant? També hi ha la Palma de Gandia a València i allà no es parla català? http://ca.wikipedia.org/wiki/Palma_de_Gandia Com se quan diuen Palma que no estan parlant de la Palma de Mozambique o d'Uruguai? http://ca.wikipedia.org/wiki/Palma_(Uruguai) --[[Usuari:Alys Vi|Alys Vi]] ([[Usuari Discussió:Alys Vi|disc.]]) 02:18, 31 des 2011 (CET)
 
::Bona part dels dubtes plantejats sobre el per què del nom formal de la ciutat en català els respon Bibiloni, i crec que aquest no és el tema d'aquesta discussió.
::Sobre quin nom emprar a l'article, n'hi ha prou d'entendre i assumir que es tracta d'un article en català i du, per tant, el nom de la ciutat en català.
::Si el consistori palmesà ha decidit atorgar oficialitat al nom en castellà (i en altres idiomes, com s'ha esmentat), convé fer-ho palès en favor de la informació, però açò no varia el nom en català, que és el que ha de prevaldre en l'article i en les referències a la ciutat en la resta d'articles. D'altra manera es crearia incertesa sobre quin és el nom formal en català, que és el que hom espera trobar en consultar la versió catalana de l'enciclopèdia. Per posar un exemple exempt de connotacions polítiques, s'espera que el nom de la capital d'Anglaterra hi aparegui com a Londres, per bé que el nom que empra oficialment dita ciutat és London, i sense prejudici dels noms que pugui tenir la ciutat en altres idiomes.
::Per altra banda, en favor de la informació, també és prudent recordar que l'Estatut vigent a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears afirma que Palma (i no Palma de Mallorca) n'és la capital.
::No crec que aquest sigui el lloc més adient (i deman disculpes si no és així), però m'agradaria comentar que seria convenient tenir Palma i no Palma_de_Mallorca a l'adreça per no embullar la gent sobre com s'anomena la ciutat formalment en català.
--[[Usuari:Francesc Pons|Francesc Pons]] ([[Usuari Discussió:Francesc Pons|disc.]]) 15:35, 7 feb 2012 (CET)
 
==Imatge a [http://commons.wikipedia.org/ la comuna]==
9

modificacions