Vés al contingut

Discussió:Palma: diferència entre les revisions

1.831 bytes afegits ,  fa 10 anys
::No crec que aquest sigui el lloc més adient (i deman disculpes si no és així), però m'agradaria comentar que seria convenient tenir Palma i no Palma_de_Mallorca a l'adreça per no embullar la gent sobre com s'anomena la ciutat formalment en català.
--[[Usuari:Francesc Pons|Francesc Pons]] ([[Usuari Discussió:Francesc Pons|disc.]]) 15:35, 7 feb 2012 (CET)
 
:::Vols dir que entens i assumeixes que "de Mallorca" està mal dit en català? A veure si ho entenc: "de Mallorca" és un castellanisme?
:::Sobre l'estatut, es diu que la ciutat de Palma és la capital, però com s'esmenta a l'article actual de Palma, legalment se diu que el nom oficial s'ha de registrar i etc. Crec que potser pel contexte de l'Estatut se sap quina Palma és i això també passa a la versió castellana(http://www.caib.es/webcaib/govern_illes/estatut_autonomia/doc/Estatuto_Autonomia.pdf):
:::''Articulo 7. Capital de las Illes Balears La capital de las Illes Balears es la ciudad de Palma, que es la sede permanente del Parlamento, de la Presidencia del Gobierno y del Gobierno, sin perjuicio de que el Parlamento y el Gobierno puedan reunirse en otros lugares de las Illes Balears, de acuerdo con lo que establecen, respectivamente, el Reglamento del Parlamento y la ley.''
:::En vista d'això, sembla ser que no hi ha diferència en aquest sentit a l'hora de passar d'un idioma a l'altre al menys als estatuts.
:::Jo em vull remetre a les fonts: a diaris s'ha dit que és Palma de Mallorca, als textes legals publicats al BOE i al BOIB ha figurat Palma de Mallorca, al Nomenclàtor Concís d'Espanya figura "Palma de Mallorca" en idioma català i amb estatus oficial i no és una evidència el "no ús" de Palma de Mallorca en llengo catalana, si no que pareix ser que es fa ús de les dues formes i en català (jo mateixa vaig deixar referències d'això a altre apartat d'aquesta discussió d'aquest fet).
:::Dit això, no se quin embull suposaria posar "Palma de Mallorca" com a nom de l'article ni perquè s'ha d'entendre que aquesta és una manera menys formal que només "Palma" per referir-se a la ciutat. --[[Usuari:Alys Vi|Alys Vi]] ([[Usuari Discussió:Alys Vi|disc.]]) 14:46, 9 feb 2012 (CET)
 
==Imatge a [http://commons.wikipedia.org/ la comuna]==
265

modificacions