Reial Societat d'Horticultura: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «{{Organització sense ànim de lucre | nom_ONL = ''Royal Horticultural Society'' (RHS)</br><small>Reial Societat d'Horticultura</small> | logotip_ON...».
 
Cap resum de modificació
Línia 24: Línia 24:
| notes =
| notes =
}}
}}
La '''Reial Societat d'Horticultura''' (' RHS''), (en [[anglès]]: '''Royal Horticultural Society''') va ser fundada el [[1804]]. Va obtenir el nom actual per una cèdula real de [[1861]] signada pel príncep [[Albert de Saxònia-Coburg|Albert]] (1819-1861).
La '''Reial Societat d'Horticultura''' ('''RHS'''), (en [[anglès]]: '''''Royal Horticultural Society''''') va ser fundada el [[1804]]. Va obtenir el nom actual per una cèdula reial de [[1861]] signada pel príncep [[Albert de Saxònia-Coburg|Albert]] (1819-1861).


Aquesta organització mecenes, va néixer amb l'objectiu de promoure la [[jardineria]] i la [[horticultura]] en [[Gran Bretanya]] i en [[Europa]]. Organitza una sèrie d'exposicions florals i la instal · lació de nombrosos jardins oberts al públic.
Aquesta organització mecenes, va néixer amb l'objectiu de promoure la [[jardineria]] i la [[horticultura]] a la [[Gran Bretanya]] i a [[Europa]]. Organitza una sèrie d'exposicions florals i la instal·lació de nombrosos jardins oberts al públic.


La societat té quatre jardins principals en [[Gran Bretanya]]: el [[Royal Horticultural Society 's Garden, Wisley | jardí Wisley]] al comtat de [[Surrey]], el [[Royal Horticultural Society' s Garden, Rosemoor | jardí Rosemoor]] al comtat de [[Devon]], el [[Royal Horticultural Society 's Garden, Hyde Hall | jardí Hyde Hall]] al comtat de [[Essex]] i el [[Royal Horticultural Society 's Garden, Harlow Carr | jardí Harlow Carr]] al Comtat de [[Yorkshire]].
La societat té quatre jardins principals a la [[Gran Bretanya]]: el [[Royal Horticultural Society's Garden, Wisley|jardí Wisley]] al comtat de [[Surrey]], el [[Royal Horticultural Society's Garden, Rosemoor|jardí Rosemoor]] al comtat de [[Devon]], el [[Royal Horticultural Society's Garden, Hyde Hall|jardí Hyde Hall]] al comtat d'[[Essex]] i el [[Royal Horticultural Society's Garden, Harlow Carr|jardí Harlow Carr]] al Comtat de [[Yorkshire]].


L'exposició floral més famosa és la que es té lloc en [[Kensington i Chelsea | Chelsea]] cada any. S'organitzen dues més, la primera al parc Tatton al [[Cheshire]] i la segona en el [[Hampton Court Palace]]. La societat organitza cada any el [[Britain in Bloom]], [[concurs]] de les ciutats més florides del país.
L'exposició floral més famosa és la que té lloc a [[Kensington i Chelsea|Chelsea]] cada any. Se n'organitzen dues més, la primera al parc Tatton a [[Cheshire]] i la segona al [[Hampton Court Palace]]. La societat organitza cada any el [[Britain in Bloom]], [[concurs]] de les ciutats més florides del país.


La seva seu central es troba al número 80 de Vincent Square a [[Londres]]. La seva rica biblioteca s'ha anat formant gràcies a diferents llegats, tal com el de la biblioteca de [[John Lindley]] (1799-1865).
La seva seu central es troba al número 80 de Vincent Square a [[Londres]]. La seva rica biblioteca s'ha anat formant gràcies a diferents llegats, tal com el de la biblioteca de [[John Lindley]] (1799-1865).


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==
* [[Arlow Stout]] - pioner en les hibridacions dels [[Hemerocallis | lliris d'un dia]]
* [[Arlow Stout]] - pioner en les hibridacions dels [[Hemerocallis|lliris d'un dia]]
* [[Stephen Woodhams]]
* [[Stephen Woodhams]]
* [[Richard Carew Pole | Sir Richard Carew Pole]] - President del RHS
* [[Richard Carew Pole|Sir Richard Carew Pole]] - President de la RHS


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==

Revisió del 16:18, 2 abr 2012

Infotaula d'organitzacióReial Societat d'Horticultura
(en-gb) Royal Horticultural Society Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtRHS Modifica el valor a Wikidata
Tipussocietat científica
horticultural society (en) Tradueix
entitat benèfica
International Cultivar Registration Authority (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballhorticultura Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1804Londres Modifica el valor a Wikidata
FundadorJohn Wedgwood Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupació dels membreshorticultor Modifica el valor a Wikidata
Nombre de voluntaris2.110 (2020) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaSir Nicholas Bacon, 14th Baronet (2013–2020)
Keith Weed (en) Tradueix (2020–) Modifica el valor a Wikidata
Òrgan de premsaJournal of the Royal Horticultural Society Modifica el valor a Wikidata
Empleats1.010 (2021) Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Ingressos totals61.542.000 £ (2021) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrhs.org.uk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: rhshome Twitter (X): The_RHS Instagram: the_rhs Modifica el valor a Wikidata

La Reial Societat d'Horticultura (RHS), (en anglès: Royal Horticultural Society) va ser fundada el 1804. Va obtenir el nom actual per una cèdula reial de 1861 signada pel príncep Albert (1819-1861).

Aquesta organització mecenes, va néixer amb l'objectiu de promoure la jardineria i la horticultura a la Gran Bretanya i a Europa. Organitza una sèrie d'exposicions florals i la instal·lació de nombrosos jardins oberts al públic.

La societat té quatre jardins principals a la Gran Bretanya: el jardí Wisley al comtat de Surrey, el jardí Rosemoor al comtat de Devon, el jardí Hyde Hall al comtat d'Essex i el jardí Harlow Carr al Comtat de Yorkshire.

L'exposició floral més famosa és la que té lloc a Chelsea cada any. Se n'organitzen dues més, la primera al parc Tatton a Cheshire i la segona al Hampton Court Palace. La societat organitza cada any el Britain in Bloom, concurs de les ciutats més florides del país.

La seva seu central es troba al número 80 de Vincent Square a Londres. La seva rica biblioteca s'ha anat formant gràcies a diferents llegats, tal com el de la biblioteca de John Lindley (1799-1865).

Vegeu també

Enllaços externs