Nervi vestibulococlear: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Jmarchn ha desplaçat la pàgina Nervi vestibulococlear a Nervi auditiu, on hi havia una redirecció: Tot i que vestibulococlear és correcte, el més emprat (per curt) és auditiu, i així consta (com a preferent) al Dic. Enc. de Medicina
mCap resum de modificació
Línia 19: Línia 19:
DorlandSuf = |
DorlandSuf = |
}}
}}
{{Infotaula parells cranials}}
El '''nervi vestibulococlear''' o '''auditiu''' o '''estatoacústic''', és el [[parell cranial]] VIII, és un [[nervi sensitiu]] que porta els senyals de l'[[orella interna]] cap al [[cervell]], dels senyals del [[nervi coclear]] ([[audició]]) i del [[nervi vestibular]] ([[equilibri (fisiologia)|equilibri]]), que el composen.
El '''nervi auditiu''' o '''nervi vestibulococlear''' o '''nervi estatoacústic''' o '''vuitè [[parell cranial]]''' o '''nervi cranial VIII''', és un [[nervi sensitiu]] que porta els senyals de l'[[orella interna]] cap al [[cervell]], dels senyals del [[nervi coclear]] ([[audició]]) i del [[nervi vestibular]] ([[equilibri (fisiologia)|equilibri]]), que el composen.





Revisió del 10:23, 1 maig 2012

Infotaula anatomiaNervi vestibulococlear
El curs i les connexions del nervi facial en l'os temporal
Detalls
Llatínervus vestibulocochlearis Modifica el valor a Wikidata
Anervi coclear, nervi vestibular
Identificadors
MeSH[1]
TAA14.2.01.121 Modifica el valor a Wikidata
FMAModifica el valor a Wikidata 50869 Modifica el valor a Wikidata : multiaxial – Modifica el valor a Wikidata jeràrquic
Recursos externs
Grayp.860
EB Onlinescience/vestibulocochlear-nerve Modifica el valor a Wikidata
Termes anatòmics de neuroanatomia
Parells cranials
I – Olfactori
II – Òptic
III – MOC
IV – Patètic
V – Trigemin
VI – MOE
VII – Facial
VIII – Vestibulococlear
IX – Glossofaringi
X – Vague
XI – Accessori
XII – Hipoglòs

El nervi auditiu o nervi vestibulococlear o nervi estatoacústic o vuitè parell cranial o nervi cranial VIII, és un nervi sensitiu que porta els senyals de l'orella interna cap al cervell, dels senyals del nervi coclear (audició) i del nervi vestibular (equilibri), que el composen.