Muhàmmad ibn Yússuf al-Warraq: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Abu Abd Al.là Muhàmmad ibn Iússuf al-Warrak al-Tarikhí''' (novembre 904-octubre 973) fou un geògraf andalusí originari de [[Guadalajara]] (podria haver nascut a [[Kairuan]] però en tot cas des de jove va viure a Guadalajara). Va composar una obra d'Itineraris i Regnes per al califa [[al-Hakam II]] (961-976) que es va dir ''K. Masalik Ifrikiya wa-mamalikiha''. La seva obra no s'ha conservat així com tampoc altres escrits seus de història sobre els sobirans d'[[Ifriquiya]] i les seves guerres, i monografies sobre [[Tahart]], [[Wahran]] ([[Orà]]), [[Tanas]] ([[Ténès]]), [[Sigilmasa]], [[Nakur]], i [[al-Basra (Marroc)]]. Fou una de les fonts principals d'[[al-Bakri]].
'''Abu Abd Al.là Muhàmmad ibn Iússuf al-Warrak al-Tarikhí''' (novembre 904-octubre 973) fou un geògraf andalusí originari de [[Guadalajara (Castella - la Manxa)|Guadalajara]] (podria haver nascut a [[Kairuan]] però en tot cas des de jove va viure a Guadalajara). Va composar una obra d'«Itineraris i regnes» per al califa [[al-Hakam II]] (961-976) que es va dir ''K. Masalik Ifrikiya wa-mamalikiha''. La seva obra no s'ha conservat així com tampoc altres escrits seus de història sobre els sobirans d'[[Ifriquiya]] i les seves guerres, i monografies sobre [[Tahart]], [[Orà]], [[Ténès]], [[Sigilmasa]], [[Nakur]], i [[al-Basra (Marroc)]]. Fou una de les fonts principals d'[[al-Bakri]].


==Referència==
==Referència==

Revisió del 10:32, 30 maig 2012

Abu Abd Al.là Muhàmmad ibn Iússuf al-Warrak al-Tarikhí (novembre 904-octubre 973) fou un geògraf andalusí originari de Guadalajara (podria haver nascut a Kairuan però en tot cas des de jove va viure a Guadalajara). Va composar una obra d'«Itineraris i regnes» per al califa al-Hakam II (961-976) que es va dir K. Masalik Ifrikiya wa-mamalikiha. La seva obra no s'ha conservat així com tampoc altres escrits seus de història sobre els sobirans d'Ifriquiya i les seves guerres, i monografies sobre Tahart, Orà, Ténès, Sigilmasa, Nakur, i al-Basra (Marroc). Fou una de les fonts principals d'al-Bakri.

Referència