Bandera de Panamà: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: af, ar, az, bpy, bs, cs, da, de, el, eo, es, et, eu, fa, fi, fr, gl, he, hi, hr, hu, id, it, ja, ko, lt, mk, nah, nl, no, pl, pt, ro, ru, sco, sh, sk, sq, sr, sv, sw, th, uk, yo, zh
m Bot: Enllaç a article destacat per: es:Bandera de Panamá; canvis cosmètics
Línia 8: Línia 8:


{{ORDENA:Panama}}
{{ORDENA:Panama}}

[[Categoria:Panamà]]
[[Categoria:Panamà]]
[[Categoria:Banderes estatals]]
[[Categoria:Banderes estatals]]

{{Enllaç AD|es}}


[[af:Vlag van Panama]]
[[af:Vlag van Panama]]

Revisió del 03:08, 2 juny 2012

Bandera de Panamà.

La bandera de Panamà fou adpotada oficialment per llei del 4 de novembre de 1925, commemorant la independència del país de Colòmbia. Es compon d'un rectangle dividit en quatre sectors: el primer quart superior és blanc amb una estrella blava de cinc puntes, el segon superior és de color vermell, el primer de la part inferior és de color blau, i és el segon blanc amb una estrella vermella. Es diu que els colors representen la rivalitat dels dos grans partits polítics (conservador en blau, liberal en vermell) i el blanc la pau que regna al país.

Disseny original de 1903.

El disseny original de la bandera de Panamà data de 1903 i mostra set franges vermelles i grogues amb una cantonada blava amb dos sols units per una franja representant el Canal de Panamà. Es diu que el disseny fou vetat pel primer President del Panamà i artífex de la independència, Manuel Amador Guerrero.

Vegeu també

Plantilla:Enllaç AD