Partitocràcia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
La '''partitocràcia''' es tracta d'un [[neologisme]] emprat per definir la [[burocràcia]] en els [[partits polítics]].Segons el filòsof [[Gustavo Bueno]] "la partitocràcia constitueix una deformació sistemàtica de la democràcia. Cada partit ha d'atacar sistemàticamente a l'altre". Aiximateix, per la teoria antiliberal, "la partitocràcia és aquella forma d'Estado en que las oligarquias partidistes asumeixen la sobirania efectiva", com ho enuncià [[Gonzalo Fernández de la Mora]].<ref> Calero, 1982, p.54 </ref> El seu desarrollament sol venir aparellat amb els sistemes parlamentaris|[[sistemes parlamentaris<nowiki>]]</nowiki>.
La '''partitocràcia''' es tracta d'un [[neologisme]] emprat per definir la [[burocràcia]] en els [[partits polítics]].Segons el filòsof [[Gustavo Bueno]] "la partitocràcia constitueix una deformació sistemàtica de la democràcia. Cada partit ha d'atacar sistemàticamente a l'altre". Aiximateix, per la teoria antiliberal, "la partitocràcia és aquella forma d'Estado en que las oligarquias partidistes asumeixen la sobirania efectiva", com ho enuncià [[Gonzalo Fernández de la Mora]].<ref> Calero, 1982, p.54 </ref> El seu desarrollament sol venir aparellat amb els [[Democràcia parlamentària|sistemes parlamentaris]].


És un terme que s'utilitza per designar el sistema de govern en el qual, encara que teòricament es visqui en una [[democràcia]], els actors principals en el mapa polític són els grans partits polítics i no els [[ciutadans]].
És un terme que s'utilitza per designar el sistema de govern en el qual, encara que teòricament es visqui en una [[democràcia]], els actors principals en el mapa polític són els grans partits polítics i no els [[ciutadans]].

Revisió del 20:10, 9 juny 2012

La partitocràcia es tracta d'un neologisme emprat per definir la burocràcia en els partits polítics.Segons el filòsof Gustavo Bueno "la partitocràcia constitueix una deformació sistemàtica de la democràcia. Cada partit ha d'atacar sistemàticamente a l'altre". Aiximateix, per la teoria antiliberal, "la partitocràcia és aquella forma d'Estado en que las oligarquias partidistes asumeixen la sobirania efectiva", com ho enuncià Gonzalo Fernández de la Mora.[1] El seu desarrollament sol venir aparellat amb els sistemes parlamentaris.

És un terme que s'utilitza per designar el sistema de govern en el qual, encara que teòricament es visqui en una democràcia, els actors principals en el mapa polític són els grans partits polítics i no els ciutadans.

Vegeu també

  1. Calero, 1982, p.54