Banu Hanifa: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: Canvis cosmètics
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
Els '''Banu Hanifa''' o ''Hanifa ibn Ludjaym'' fou una antiga tribu àrab del grup dels [[Baqr ibn Wail]]. Les subdivisions principals eren: els [[Dul]] o [[Duil]], els [[Adi]], els [[Amir]] i els [[Subaym]]. La seva capital era al-[[Hadjr]] a la [[Yamama]]; altres ciutats sota el seu domini eren [[Djaw]], al-[[Awqa]], [[Fayshan]], al-[[Qirs]], [[Qurran]], al-[[Mansif]] ([[fortalesa]]), al-[[Thaqb]] o al-[[Naqb]], [[Tuam]], [[Ubad]] i [[Uthal]].<ref>[[Caetani]], ''Annali''</ref>
Els '''Banu Hanifa''' o '''Hanifa ibn Ludjaym''' fou una antiga [[tribu àrab]] del grup dels [[Baqr ibn Wail]]. Les subdivisions principals eren: els [[dul]] o [[duil]], els [[adi]], els [[amir]] i els [[subaym]]. La seva capital era al-[[Hadjr]] a la [[Yamama]]; altres ciutats sota el seu domini eren [[Djaw]], al-[[Awqa]], [[Fayshan]], al-[[Qirs]], [[Qurran]], al-[[Mansif]] ([[fortalesa]]), al-[[Thaqb]] o al-[[Naqb]], [[Tuam]], [[Ubad]] i [[Uthal]].<ref>[[Caetani]], ''Annali''</ref>
Foren [[vassall]]s dels [[làkhmides]] d'al-[[Hira]]. Van entrar en conflicte amb els [[Banu Tamim]]. Vers el [[600]] era [[xeic]] [[Qatada ibn Maslama]] que va tenir per successor a [[Hawadha ibn Ali]], segurament cristià. El [[628]] Hawhada va iniciar contactes amb [[Mahoma]], però va morir sense haver-se convertit el [[630]]. El va succeir [[Thumama ibn Uthal]] que sembla que ja s'havia fet musulmà. Bona part de la tribu va participar a la [[Rida]] el [[632]] dirigits per [[Musaylima]], però Thumama amb la resta de la tribu va romandre lleial.

Foren [[vassall]]s dels [[làkhmides]] d'al-[[Hira]]. Van entrar en conflicte amb els [[Tamim]]. Vers el [[600]] era [[xeic]] [[Qatada ibn Maslama]] que va tenir per successor a [[Hawadha ibn Ali]], segurament cristià. El [[628]] Hawhada va iniciar contactes amb [[Mahoma]], però va morir sense haver-se convertit el [[630]]. El va succeir [[Thumama ibn Uthal]] que sembla que ja s'havia fet musulmà. Bona part de la tribu va participar a la [[Rida]] el [[632]] dirigits per [[Musaylima]], però Thumama amb la resta de la tribu va romandre lleial.


== Bibliografia ==
== Bibliografia ==
<references />
<references />


{{ORDENA:Hanifa Ibn Ludjaym}} <!--ORDENA generat per bot-->
{{ORDENA:Hanifa Ibn Ludjaym}}

[[Categoria:Grups àrabs]]
[[Categoria:Grups àrabs]]



Revisió del 12:52, 12 juny 2012

Els Banu Hanifa o Hanifa ibn Ludjaym fou una antiga tribu àrab del grup dels Baqr ibn Wail. Les subdivisions principals eren: els dul o duil, els adi, els amir i els subaym. La seva capital era al-Hadjr a la Yamama; altres ciutats sota el seu domini eren Djaw, al-Awqa, Fayshan, al-Qirs, Qurran, al-Mansif (fortalesa), al-Thaqb o al-Naqb, Tuam, Ubad i Uthal.[1] Foren vassalls dels làkhmides d'al-Hira. Van entrar en conflicte amb els Banu Tamim. Vers el 600 era xeic Qatada ibn Maslama que va tenir per successor a Hawadha ibn Ali, segurament cristià. El 628 Hawhada va iniciar contactes amb Mahoma, però va morir sense haver-se convertit el 630. El va succeir Thumama ibn Uthal que sembla que ja s'havia fet musulmà. Bona part de la tribu va participar a la Rida el 632 dirigits per Musaylima, però Thumama amb la resta de la tribu va romandre lleial.

Bibliografia

  1. Caetani, Annali