Ciril I: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: bar:Kyrill I.
m r2.7.2+) (Robot afegeix: sh:Patrijarh moskovski Kiril
Línia 48: Línia 48:
[[ro:Patriarhul Chiril I al Moscovei]]
[[ro:Patriarhul Chiril I al Moscovei]]
[[ru:Кирилл (Патриарх Московский)]]
[[ru:Кирилл (Патриарх Московский)]]
[[sh:Patrijarh moskovski Kiril]]
[[sk:Kirill I.]]
[[sk:Kirill I.]]
[[sr:Патријарх московски Кирил]]
[[sr:Патријарх московски Кирил]]

Revisió del 08:46, 28 juny 2012

El Patriarca Ciril I

El Patriarca Ciril I (Sant Petersburg, Rússia, 20 de novembre de 1946), nascut Vladimir Mikhàilovitx Gundiàiev (en rus: Владимир Михайлович Гундяев), és l'actual Patriarca de Moscou, primat de l'Església Ortodoxa Russa. Ha estat un Metropolità de Smolensk i Kaliningrad des de 1991, president del departament de relacions externes de l'Església Ortodoxa Russa, i membre permanent del Sínode Sagrat des de novembre de 1989. Fou elegit Patriarca de Moscou el 27 de gener de 2009, essent entronitzat el dia 1 de febrer del mateix any.[1]

Inicis

Ciril va néixer a la Leningrad soviètica, on el seu pare i avi eren sacerdots ortodoxos. El 1969, va prendre els vots monàstics (3 d'abril), va ser ordenat Hierodiaca (7 d'abril) i Hieromonjo (1 de juny). El 1970, Ciril es va graduar a l'Acadèmia Teològica de Leningrad, on es va mantenir com a professor de teologia dogmàtica. Va ser nomenat secretari personal de Nicodem, Metropolità de Leningrad, el 30 d'agost de 1970.

El 12 de setembre de 1971, es va convertir en arximandrita Ciril i fou enviat com a representant de l'Església Ortodoxa Russa davant el Consell Mundial d'Esglésies (CME) a Ginebra. El 26 de desembre de 1974, va ser nomenat rector del Seminari i Acadèmia Eclesiàstica de Leningrad. Des de desembre de 1975, ha estat membre del Comitè Central del CME, així com del seu Comitè Executiu.

Referències

Plantilla:Link GA