Convertidor Buck-Boost: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «{{MM|2L = si|FR = si}} thumb|És esquema bàsic d'un convertidor buck-boost. El ''' convertidor buck-boost ''' és un tipus de [[...».
 
Línia 19: Línia 19:
* [[Convertidor Boost]]
* [[Convertidor Boost]]
* [[Convertidor Ćuk]]
* [[Convertidor Ćuk]]
* [[Convertidor flyback]]
* [[Convertidor Flyback]]
* [[Font commutada]]

* [[Font Commutada]]


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 12:29, 11 jul 2012

És esquema bàsic d'un convertidor buck-boost.

El convertidor buck-boost és un tipus de convertidor DC-DC que té una magnitud de voltatge de sortida que pot ser major o menor que la magnitud del voltatge d'entrada. Aquesta és switch model power supply o font d'alimentació commutada amb una forma semblant a la del convertidor boost i el convertidor buck. El voltatge de sortida és ajustable variant el cicle de treball del transistor de commutació. Un possible inconvenient d'aquest convertidor és que l'interruptor no té un terminal connectat a terra, això complica el circuit. A més, la polaritat del voltatge de sortida és oposada al voltatge d'entrada. Cap dels anteriors inconvenients té conseqüències si la font de subministrament està aïllada del circuit de càrrega. (Si, per exemple, la font és una bateria) ja que la polaritat de la font i el díode poden simplement canviar. L'interruptor pot colchares tant en el costat de la terra com en el costat de la font.


Tenim dos esquemes anomenats convertidor buck-boost . Els dos poden subministrar un voltatge de sortida molt major (en mòdul) que el voltatge d'entrada. Els dos produeixen un ample rang de voltatges de sortida des d'un voltatge màxim fins a gairebé zero.

  • La forma inversora - El voltatge de sortida és de signe invers al d'entrada.
  • Un buck (step-down) seguit d'un boost (step-up) - El voltatge de sortida té la mateixa polaritat que l'entrada, i pot ser major o menor que el d'entrada. Un convertidor buck-boost no-inversor pot utilitzar un únic inductor que és usat per l'inductor buck i l'inductor boost. [1] [2]

Vegeu també

Referències

Per a més informació

  • Daniel W. Hart, "Introduction to Power Electronics", Prentice Hall, Upper Saddle River, New Jersey USA, 1997 ISBN 0-02-351182-6
  • Christophe Basso, Switch-Mode Power Supplies: SPICE Simulations and Practical Designs . McGraw-Hill. ISBN 0-07-150858-9.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Convertidor Buck-Boost