Washington Heights: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.2+) (Robot modifica: de:Washington Heights (New York City)
m r2.7.2+) (Robot afegeix: ko:워싱턴하이츠 (맨해튼)
Línia 27: Línia 27:
[[id:Washington Heights, Manhattan]]
[[id:Washington Heights, Manhattan]]
[[ja:ワシントンハイツ (マンハッタン)]]
[[ja:ワシントンハイツ (マンハッタン)]]
[[ko:워싱턴하이츠 (맨해튼)]]
[[sv:Washington Heights]]
[[sv:Washington Heights]]

Revisió del 07:13, 18 jul 2012

Per a altres significats, vegeu «Washington Heights (Nova York)».
Washington Heights vist des de la torre oest del George Washington Bridge.

Washington Heights, sovint escurçat en «The Heights», és un barri del nord de l'illa de Manhattan a New York.

El seu nom prové de Fort Washington, una fortificació mantinguda per les tropes americanes durant la Guerra d'independència, que va ser presa pels Britànics el 16 de novembre de 1776 i els va assegurar el domini de New York.

Washington Heights s'estén del carrer 155 fins a Dyckman Street. Al sud es troba el barri d'Harlem, al nord el d'Inwood.

El pintor i naturalista John James Audubon - a qui es deu una descripció dels ocells d'Amèrica del Nord - hi va viure al segle XIX. És enterrat a l'església de la Intercessió, una realització de l'arquitecte Bertram Grosvenor Goodhue, situada al límit d'Harlem. S'hi troba també un important hospital, el Columbia-Presbyterian Medical Center, a l'antic emplaçament de l'estadi d'Hilltop Park.

Claustre de Cuixà, a The Cloisters

La destinació més turística del barri és The Cloisters (els claustres) a Fort Tryon Park. Aquest museu, que depèn del Metropolitan Museum of Art, està dedicat a l'art i a la cultura medieval, amb sobretot tapisseries i pintures holandeses. Els edificis que protegeixen les col·leccions són construïts al voltant d'autèntics claustres medievals, provenint de tres indrets occitans (l'Abadia de Sant Guilhem del Desert, l'abadia de Bonnefont, Tria de Baïsa), un de català (l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà) i un de francès (Froville), desmuntats, transportats i tornats a muntar en aquest parc.

La població del barri és majoritàriament d'origen dominicà, d'on el seu sobrenom, «Quisqueya Heights». S'hi troba també una comunitat de confessió judaica, originària d'una precedent ona d'immigració germànica, i vinculada a la presència de la Yeshiva University. Aquest centre dispensa un ensenyament superior general (amb un fort component religiós) i forma igualment rabins.

Enllaços externs