Gianfranco Brancatelli: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''Gianfranco Brancatelli''' Nascut a (Torí, el 18 de gener del 1950 és un ex pilot de Fórmula 1. == Biogràfia == Va debutar al [[1972]...».
 
Cap resum de modificació
Línia 21: Línia 21:


[[Categoria:Pilots de Fórmula 1|Brancatelli, Gianfranco]]
[[Categoria:Pilots de Fórmula 1|Brancatelli, Gianfranco]]
[[Categoria:Italians|Brancatelli, Gianfranco]]
[[Categoria:Esportistes italians|Brancatelli, Gianfranco]]





Revisió del 22:38, 29 març 2007

Gianfranco Brancatelli Nascut a (Torí, el 18 de gener del 1950 és un ex pilot de Fórmula 1.

Biogràfia

Va debutar al 1972 a la Fórmula Itàlia, on va conquerir el títol dos anys més tard ( 1974 ).

Va passar a la Fórmula 3, obtenint el tercer lloc de la classificació final del campionat europeu del 1976. Va còrrer llavors a la Fórmula 2 però a causa d'un cotxe amb molt poca fiabilitat no va aconssegur resultats significatius.

Ja a la Fórmula 1 l'any 1979 va tenir l'oportunitat de participar al volant d'un Kauhsen, amb el que va intentar qualificar-se al GP d'Espanya i al GP de Bèlgica sense aconsseguir-ho, quedant a 8 i a 13 segons de la pole respectivament (que casualment va ser a les dues curses per Jacques Laffite). Va canviar d'escuderia, passant a Merzario on va intentar qualificar-se al GP de Mònaco, però tampoc ho va aconsseguir.

Un cop fora de la Fórmula 1 Brancatelli va passar a córrer amb curses de prototips amb Jaguar, Sauber - Mercedes i Nissan. A l'any 1985 va fer-se amb la victòria del Campionat Europeu de Turismes.

Ha assolit tambè la victòria del Campionat Italià de Superturismes del 1987 i un segon lloc a les 24 Hores de Le Mans del 1989 amb un Sauber.

Palmarès a la F1

  • Curses: 3
  • Millor classificació: No va arribar a clasificar-se per córrer cap GP.