Catedral de Southwark: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.2+) (Robot afegeix: ko:서더크 대성당
m r2.7.2+) (Robot afegeix: be:Саўтваркскі сабор
Línia 16: Línia 16:
[[Categoria:Esglésies neogòtiques]]
[[Categoria:Esglésies neogòtiques]]


[[be:Саўтваркскі сабор]]
[[da:Southwark Cathedral]]
[[da:Southwark Cathedral]]
[[de:Southwark Cathedral]]
[[de:Southwark Cathedral]]

Revisió del 13:31, 27 jul 2012

La catedral de Southwark

La catedral de Southwark a Southwark, Londres, situada a la vora sud del riu Tàmesi a prop del pont de Londres. Aquesta església no va ser declarada catedral fins al 1905. És l'església mare de la diòcesi anglicana de Southwark. Ha estat un lloc de veneració cristiana des de fa més de 1.400 anys i és la catedral gòtica més antiga de Londres.

Interior
Interior des del cor

Algunes parts de l'edifici conserven elements medievals que es remunten al segle XII, quan formava part d'un priorat. D'entre les tombes, destaca una efigie de fusta d'un cavaller de finals del segle XIII, John Harvard, fundador de la universitat de Harvard (Estats Units), i que fou batejat aquí l'any 1607 hi té una capella dedicada.

La torre és del segle XVII, el 1890 per motius de seguretat es va enderrocar la nau principal però poc després es va reconstruir amb un estil neogòtic. Als vitralls es mostren personatges de les obres de teatre de Shakespeare. William Shakespeare no està enterrat a la catedral, però una figura d'alabastre recorda les seves obres a Southwark.

La catedral ha sigut recentment restaurada gràcies a un programa de reforma milionari.

La línia de ferrocarril que va de l'estació de London Bridge a l'estació de Cannon Street passa a la vora de la catedral, bloquejant la vista des de la cara sud. Al davant hi ha el mercat de Borough.