George Kearsley Shaw: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: eo:George Shaw
m r2.7.2) (Robot afegeix: ar:جورج شو
Línia 22: Línia 22:
[[Categoria:Persones de Buckinghamshire]]
[[Categoria:Persones de Buckinghamshire]]


[[ar:جورج شو]]
[[be:Джордж Шоу]]
[[be:Джордж Шоу]]
[[de:George Shaw]]
[[de:George Shaw]]

Revisió del 17:41, 29 jul 2012

Aquest autor és citat en taxonomia animal amb el nom «Shaw».
George Shaw
George Shaw

George Kearsley Shaw (Bierton, Buckinghamshire, 10 de desembre del 175122 de juliol del 1813) fou un botànic i zoòleg anglès.

Nasqué a i fou educat a Magdalen Hall (Oxford), rebent la seva Master of Arts el 1772. Començà a exercir de metge. El 1786 esdevingué ajudant de catedràtic en botànica a la Universitat d'Oxford. Fou cofundador de la Societat Linneana el 1788 i esdevingué membre de la Royal Society el 1789.

El 1791 esdevingué ajudant de conservador del departament d'història natural al British Museum, succeint Edward Whitaker Gray com a conservador el 1806. Descobrí que la majoria dels articles donats al museu per Hans Sloane estaven en una condició molt dolenta. El material mèdic i anatòmic fou enviat al museu del Royal College of Surgeons, però la majoria d'animals dissecats s'havien deteriorat i calgué cremar-los. La paga del museu era tan pobra que Shaw havia de passar gran part del temps escrivint, sense poder dedicar temps a la conservació de la col·lecció. Després de morir, fou succeït pel seu ajudant Charles Konig.

Shaw publicà una de les primeres descripcions en anglès amb noms científics de diversos animals australians comuns al seu llibre "Zoology of New Holland" (1794). Fou un dels primers científics en examinar un ornitorinc i en publicà la primera descripció científica a The Naturalist's Miscellany el 1799.

Referències

Bibliografia

  • Mullens and Swann - A Bibliography of British Ornithology (1917)
  • William T. Stearn - The Natural History Museum at South Kensington ISBN 0434736007