Diferència entre revisions de la pàgina «Fortunato Depero»

Salta a la navegació Salta a la cerca
Sempre durant l’estada a Capri crea els seus primers "arazzi" futuristes, in realitat mosaics de draps de colors. Son aquests, els primers exemples de la transmigració de les seves invencions teatrals. Els seus autòmats i titelles es convertiran, de fet, amb el seu “leitmotiv”, non sols sobre draps sinó també en les seves pintures, com un motiu dominant que anirà definint allò que avui es possible definir com “l’estil Depero”.
 
Després d’una estada a [[Viareggio]] al 1918, Depero exposa a [[Milà]] al 1919, a la [['''galeria Moretti]]''', on Filippo Tommaso Marinetti reuneix el millor del Futurisme de la postguerra per rellançar el moviment.
Després de molt temps Depero retorna també a Rovereto, trobant-la destruïda per la guerra.
 
És aquí, que al 1919, funda la seva pròpia [[Casa d'Arte Futurista]], on produirà manifests publicitaris, mobles i altres objectes, que serviran per decorar la casa moderna. Depero segueix compromés en el disseny d’objectes que tinguin una veritable utilitat a més de ser bonics estèticament. Un dels grans problemes de la casa d’art futurista, de fet, era que sovint sortien d’aquest lloc objectes tant avantguardistes que mai s’utilitzarien.
 
=== Els anys vint i la publicitat ===
225

modificacions

Menú de navegació