Barudjird: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Barudjird''' o '''Burudjird''' és una ciutat del [[Luristan]] al [[Iran]], a la carretera entre [[Hamadan]] i al-[[Ahwaz]], via [[Khurramabad (Iran)|Khurramabad]].
'''Barudjird''' o '''Burudjird''' és una ciutat del [[Luristan]] al [[Iran]], a la carretera entre [[Hamadan]] i al-[[Ahwaz]], via [[Khurramabad (Iran)|Khurramabad]]. És famosa per la batalla lliurada a la vora de la ciutat el [[1093]], en la qual les forces seljúcides del sultà [[Barkyaruk]] van derrotar a les que donaven suport a la regent Turkan Khatun que governava en nom del fill menor d'edat [[Mahmud ibn Màlik-Xah]] de 4 anys.


{{esborrany d'Àsia}}
És famosa per la batalla lliurada a la vora de la ciutat el [[1093]], en la qual les forces seljúcides del sultà [[Barkyaruk]] van derrotar a les que donaven suport a la regent Turkan Khatun que governava en nom del fill menor d'edat [[Mahmud Shah]] ibn Malik Shah, de 4 anys.
{{cal coor}}
{{esborrany de geografia}}


[[Categoria:Seljúcides]]
[[Categoria:Entitats de població de l'Iran]]
[[Categoria:Entitats de població de l'Iran]]

Revisió del 13:30, 21 ago 2012

Barudjird o Burudjird és una ciutat del Luristan al Iran, a la carretera entre Hamadan i al-Ahwaz, via Khurramabad. És famosa per la batalla lliurada a la vora de la ciutat el 1093, en la qual les forces seljúcides del sultà Barkyaruk van derrotar a les que donaven suport a la regent Turkan Khatun que governava en nom del fill menor d'edat Mahmud ibn Màlik-Xah de 4 anys.