Allan Kaprow

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAllan Kaprow

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement23 agost 1927 Modifica el valor a Wikidata
Atlantic City (Nova Jersey) Modifica el valor a Wikidata
Mort4 abril 2006 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Encinitas (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióThe High School of Music & Art Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballInstal·lació artística Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, fotògraf, artista d'instal·lacions, artista de performance, escultor, il·lustrador, videoartista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Califòrnia a San Diego Modifica el valor a Wikidata
GènereHappening Modifica el valor a Wikidata
MovimentFluxus Modifica el valor a Wikidata
Representat perHauser & Wirth, Electronic Arts Intermix i LIMA Modifica el valor a Wikidata
Participà en
12 juny 1987documenta 8
24 juny 1977documenta 6 Modifica el valor a Wikidata
Premis

Allan Kaprow (23 d'agost de 1927 - 5 d'abril de 2006) va ser un pintor dels Estats Units pioner a l'establiment dels conceptes d'art de performance.[1]

Allan Kaprow va ajudar a desenvolupar les instal·lacions artístiques i els happenings cap a finals dels anys cinquanta i seixanta. Els seus happenings, prop de dos-cents, van anar evolucionant al llarg dels anys. Amb el temps, Kaprow va canviar la seva pràctica en el que ell va anomenar «Activitats», relacionant íntimament obres per a un o diversos jugadors i dedicades a l'examen de les conductes i hàbits quotidians d'una manera quasi indistingible de la vida ordinària. Alhora, la seva obra influeix en Fluxus, l'art de performance i la instal·lació artística.

Va estudiar composició amb John Cage a la seva famosa classe en la New School for Social Research, pintura amb Hans Hofmann i història de l'art amb Meyer Schapiro. Els treballs de Kaprow intenten integrar l'art i la vida. A través de happenings, la separació entre vida i art, i l'artista i el públic es torna borrosa. Va publicar extensament i va ser Professor emèrit al Departament d'Arts Visuals de la Universitat de Califòrnia, San Diego. Kaprow és conegut també per la idea d'un «no-art», que es troba en els seus assaigs Art que no pot ser art i L'educació del No-artista.

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte II (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.11. DL M-50.522-2002. ISBN 84-8332-391-5 [Consulta: 2 desembre 2014]. 

Enllaços externs[modifica]