Associació Europea de Clubs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació Europea de Clubs
Dades
Tipusorganització esportiva Modifica el valor a Wikidata
Creació2008
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaNasser Al-Khelaifi Modifica el valor a Wikidata

Lloc webecaeurope.com Modifica el valor a Wikidata

L'Associació Europea de Clubs és una organització que representa clubs de futbol europeus. Es va formar a partir de la dissolució del grup G-14 al gener del 2008. El 2012 estava formada per 201 membres (103 ordinaris i 98 associats), almenys un de cadascuna de les 53 federacions de la UEFA.

Els membres fundadors van ser: FC Barcelona, Bayern de Múnic, Reial Madrid, Manchester United FC, Chelsea FC, Juventus FC, AC Milan, Ajax Amsterdam, Liverpool FC, FC Porto, Olympiacos, Olympique de Lió, Rangers FC, Birkirkara FC, Dinamo de Zagreb i el FC Copenhague.

El primer quadre directiu de l'organització va estar presidit per l'alemany Karl-Heinz Rummenigge, titular del Bayern de Múnic, com a vicepresident a Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, i de vocals a Umberto Gandini (AC Milan), Peter Kenyon (Chelsea FC), Marteen Fontein (Ajax) i Jean Michel Aulas (Olympique de Lió).

L'AEC està composta per 103 clubs ordinaris, encara que el nombre d'equips per federació s'estableix cada dos anys, en funció de la classificació de la UEFA. Del primer al tercer classificat, tindrà cinc clubs com a representació, del quart al sisè, tindrà quatre; del setè al 15è en tindrà tres; les federacions classificades entre el 16è lloc i el 26è tindran dues representacions, i la resta fins a la número 53, un equip representant.

Entre els objectius aconseguits està el rebre una compensació econòmica per deixar els seus jugadors participar en les competicions de seleccions organitzades per la UEFA.[1]

Referències[modifica]

  1. «Barça y Madrid, entre los seis clubes con más ingresos por la Eurocopa» (en castellà). SPORT.es. [Consulta: 16 setembre 2012].

Enllaços externs[modifica]