CODATA

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCODATA
Dades
Tipusorganització internacional
organització no governamental internacional Modifica el valor a Wikidata
Idioma oficialanglès i francès Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1966
Activitat
Membre deUNESCO Global Open Science Partnership
Research Data Alliance
Coalició per a l'Avançament de l'Avaluació de la Recerca Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaMercè Crosas Navarro (2023–) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcodata.org Modifica el valor a Wikidata

CODATA (Comitè d'Informació per a la Ciència i la Tecnologia, en anglès Committee on Data for Science and Technology) va ser establert el 1966 com a comitè científic interdisciplinari del Consell Internacional per a la Ciència (ICSU), formalment el Concili Internacional de Científics Units, que té la seu a París des de fa més de 30 anys. El seu objectiu és buscar la millora de la compilació, avaluació crítica, emmagatzematge i recuperació d'informació rellevant per a la ciència i la tecnologia.

El Grup de treball CODATA en Constants fonamentals va ser establert el 1969. El seu propòsit és proveir periòdicament a les comunitats internacionals científiques i tecnològiques d'un conjunt de constants físiques fonamentals i factors de conversió acceptats internacionalment, per a ús mundial. El primer conjunt d'estàndards CODATA va ser publicat el 1973, el segon el 1986, el tercer el 1988, el quart el 2002 i el cinquè el 2006.

Els valors de constants físiques recomanades pel CODATA són publicades en el NIST, Referència en Constants, Unitats i Incertesa.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]