Cacera del tresor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Cacera del tresor
Cacera del tresor

Una cacera del tresor és un recurs educatiu [1] amb possibilitats didàctiques i competencials que es pot utilitzar en totes les àrees i nivells educatius. Consisteix a desenvolupar una unitat didàctica o un nucli d'activitat concret utilitzant les tecnologies de l'aprenentatge i del coneixement a l'aula. A més, aconsegueixen despertar l'interès de l'alumnat i permeten treballar diferents continguts segons el ritme d'aprenentatge de cada alumne.[2]

Estructura[modifica]

  • Capçalera : Conté el títol de la cacera, l'àrea, el nivell al qual s'adreça, el nom i el correu electrònic de l'autor/ra i una o diverses imatges relacionades amb el tema.
  • Introducció : Consisteix a presentar a l'alumnat, de forma breu, clara i motivadora, la unitat didàctica o nucli d'activitat que volem treballar.
  • Preguntes : En aquest apartat es plantegen una sèrie de preguntes numerades amb l'objectiu que els estudiants, després de fer una recerca guiada a Internet, hi donin resposta.
  • La gran pregunta : Consisteix a plantejar una o més activitats pràctiques que portin a l'alumnat a aplicar els coneixements adquirits i també a realitzar nous aprenentatges.
  • Recursos d'Internet : Conté un recull de pàgines web, prèviament seleccionats per l'educador/a, que serviran d'ajut per trobar les respostes a les preguntes plantejades. També permeten aprofundir en el tema.
  • Avaluació : Inclourem una rúbrica per avaluar els coneixements assolits. La rúbrica pot ser utilitzada tant per avaluar el producte final (la gran pregunta) com el procés seguit per realitzar-lo.[3]

Referències[modifica]

  1. Lluelles Perera, Maria del Mar «Les caceres del tresor, un recurs competencial». Revista Guix Tic número 27, Maig 2009, pàg. 2.
  2. Les caceres del tresor, un recurs competencial. Maria del Mar Lluelles Perera
  3. Caceres interdisciplinàries. Maria del Mar Lluelles Perera

Enllaços externs[modifica]