Corbin Bleu Reivers

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCorbin Bleu Reivers

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en) Corbin Bleu Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 febrer 1989 Modifica el valor a Wikidata (35 anys)
Brooklyn (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióLos Angeles County High School for the Arts
High School of Performing Arts
Fiorello H. LaGuardia High School Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor de televisió, actor de teatre, model, ballarí, actor de veu, cantant, productor de cinema, actor de cinema, artista d'estudi Modifica el valor a Wikidata
Activitat1996 Modifica el valor a Wikidata –
Membre de
GènerePop Modifica el valor a Wikidata
InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficHollywood Records
Walt Disney Records Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeSasha Clements Modifica el valor a Wikidata
ParellaSasha Clements Modifica el valor a Wikidata
PareDavid Reivers Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcorbinbleu.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0088298 Allocine: 98192 Rottentomatoes: celebrity/corbin_bleu Allmovie: p355883 TCM: 744938 Metacritic: person/corbin-bleu TV.com: people/corbin-bleu IBDB: 486111 AFI: 274882 TMDB.org: 67602
Facebook: CorbinBleu Twitter (X): corbinbleu Instagram: corbinbleu Youtube: UC2dTHz_f-06UOM979f38DAg Souncloud: corbin-bleu Last fm: Corbin+Bleu Musicbrainz: 393e3b99-a8dc-497c-81e7-f41f4fb49244 Songkick: 91503 Discogs: 811233 Allmusic: mn0000476541 Modifica el valor a Wikidata

Corbin Bleu Reivers (Brooklyn, Nova York, 21 de febrer del 1989) és un actor, model, cantant i ballarí estatunidenc. És fill de l'actor David Reivers. La seva parella es diu Nicky i té tres germanes petites.

Bleu és més conegut pel seu rol en High School Musical interpretant Chad i per Flight 29 Down interpretant Nathan. Ha protagonitzat una pel·lícula de Disney anomenada Jump In! i l'1 de maig va estrenar el seu disc en solitari, Another Side.

Biografia[modifica]

Corbin Bleu va seguir els passos del seu pare i va començar a aparèixer en anuncis de televisió amb dos anys. En aquell moment ell també va descobrir el seu amor pel ball i ell va començar a prendre classes del jazz i del ballet clàssic, generalment sent l'únic noi en la classe. Amb quatre anys ell era model de Ford, en l'agència de Nova York. Amb sis anys Corbin va aparèixer en la seva primera producció professional del teatre de Broadway interpretant a un nen mut sense llar en l'obra "Tiny Tim is Dead".

Corbin i la seva família es van traslladar a Los Angeles i ell va aconseguir un paper en la sèrie "High Incident" el 1996. Corbin va continuar amb papers petits en pel·lícules com Soldier, Mystery Men, ER... També va continuar ballant, sent un dels primers estudiants en la prestigiosa acadèmia Debbie Allen Ball Academy. Corbin llavors va anar a escola secundària per a aprendre l'art del teatre, aquesta vegada seguia els passos de la seva mare que va ser famosa a Nova York en l'escola High School of Performing Arts.

En el seu any d'estudiant Corbin va ser triat per al seu primer paper important en la pel·lícula Catch That Kid (traduïda: Caçar a aquest xaval) en l'any 2004. En el seu segon any d'estudiant va actuar com Ren en el musical Footloose i com Sonny en el musical Grease. El mateix any va ser honrat com el millor estudiant de teatre de l'any. En l'estiu de 2004 Corbin va aparèixer en la serie Flight 29 Down, sèrie gravada en Hawaii. Durant l'estiu de 2005 Corbin va fer el càsting i va ser seleccionat per a Chad en la pel·lícula original de Disney Channel High School Musical dirigida per Kenny Ortega.

Vida personal[modifica]

Corbin Bleu viu a Los Angeles amb la seva mare, el seu pare i tres germanes. L'1 de maig va estrenar el seu primer àlbum anomenat Another Side. Se'n va anar de gira aquest mateix dia per Nova York i el 15 de maig va fer un tour amb el cast de High School Musical per llatinoamèrica.

Les seves pel·lícules favorites són Chicago i Rocky Horror Picture Show. Les seves actrius favorites són Jennifer Garner i Angelina Jolie. És fill de l'actor David Reivers i se'l relaciona sentimentalment amb la cantant punk Nicky. El seu llibre favorit és El gran Gatsby i ha protagonitzat tres pel·lícules originals de Disney Channel: High School Musical, Jump In! i High School Musical 2. Corbin és de religió cristiana practicant.

Filmografia[modifica]

Corbin Bleu a Orlando en 2007.

Premis[modifica]

Resultat Categoria
nominat actuació excepcional en un programa/sèrie infantil

(per High School Musical)

nominat millor actuació en una pel·lícula, sèrie o programa de televisió
guanyador millor cabell

(en New Year's Sing Along Bowl Athlon)

guanyador estudiant de l'any

(a Los Angeles High School for the Arts)

guanyador millor cantant masculí

(a Poptastic Awards 2007)

Discografia[modifica]

Àlbums[modifica]

Portada Informació
Another Side
Portada Informació
Speed of Light
  • Estrenat: 10 de març, 2009 (EUA)
  • Discogràfica: Hollywood Records
  • Posicions:
  • Vendes als EUA:
  • Certification RIAA: -
  • Singles:
  • 2009: "Moments That Matter"
  • 2009: "Celebrate You"

Soundtracks[modifica]

Portada Informació
Jump In!
High School Musical Soundtrack
High School Musical 2 Soundtrack

Singles[modifica]

Any Single Àlbum Billboard US Digital iTunes
2007 "Push It To The Limit" "Jump In!" i "Another Side" 14 5 1
2007 "Deal With It" Another Side 90

Altres Cançons[modifica]

Enllaços externs[modifica]