Cuculins

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuCuculins
Cuculinae Modifica el valor a Wikidata

Chrysococcyx lucidus
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreCuculiformes
FamíliaCuculidae
SubfamíliaCuculinae Modifica el valor a Wikidata
Leach, 1820
Gèneres
Mireu el text

Els cuculins (Cuculinae)[1] són una subfamília d'ocells dins la família dels cucúlids (Cuculidae). S'estenen per tots els continents. Moltes espècies són migratòries i viatgen milers de quilòmetres, com ara el cucut comú que migra des d'Europa cap al sud, a través del Mar Mediterrani i el desert del Sàhara fins al sud d'Àfrica. Habiten una bona varietat d'hàbitats, des de les zones rurals als boscos, canyars i selves, en funció de la disponibilitat d'aliments i la presència de l'espècie hoste.

Són ocells arboris, sovint solitaris, de grandària molt variable, amb potes curtes, cua llarga i ales llargues i estretes. Tenen un plomatge vistós. S'alimenten d'insectes i especialment erugues i, alguns membres del gènere Eudynamys, també de fruites.

Els Cuculins són paràsits de posta i ponen llurs ous en els nius d'altres ocells. De vegades afegeixen l'ou als que hi ha a un niu, i altres vegades retiren els que ja hi ha. El període d'incubació és menor que el de l'espècie hoste i llurs pollets creixen a major velocitat. De vegades, les cries d'aquestes espècies maten els seus "germans" llançant-los fora del niu, en altres casos no ho fan, però moren de fam al no poder competir en la lluita per la demanda d'aliments.

Sistemàtica[modifica]

Segons la classificació del Congrés Ornitològic Internacional (versió 2.11), aquesta subfamília conté 23 gèneres amb 93 espècies:

Referències[modifica]