Director de producció

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula ocupacióDirector de producció
Tipus d'ocupació
gerent i cineasta Modifica el valor a Wikidata
Camp de
treball
producció cinematogràfica i direcció de producció Modifica el valor a Wikidata

El director de producció és una figura lligada a la producció audiovisual, i en té la responsabilitat organitzativa. És un expert en organització i logística del rodatge, i sota les ordres del productor executiu, ha de preparar un pla de producció idoni i el seu corresponent pressupost, tot i que normalment treballa amb un esborrany del pla i pressupost que realitza el Productor executiu, que alhora assumeix la realització de les contractacions més importants.[1]

També realitza el desglossament, de forma que la pel·lícula es rodi de la forma més econòmica possible, efectua les gestions necessàries per a l'allotjament i el menjar quan es roden exteriors, i supervisa la relació entre la producció i els proveïdors i operaris que no formen part de l'equip de producció.

És el responsable de l'organització del treball, de la selecció de part del personal, de gestionar els permisos pertinents de les diferents autoritats i propietaris pel rodatge en localitzacions fora dels estudis, de supervisar la compra de béns i contactar amb els proveïdors. Controla també el funcionament diari de l'oficina de producció, coordinant la feina dels diferents professionals que intervenen que es compleixin els terminis previstos i la pel·lícula no se surti del pressupost.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte II (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.5. DL M-50.522-2002. ISBN 84-8332-391-5 [Consulta: 2 desembre 2014].