Encerrados con un solo juguete

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreEncerrados con un solo juguete
Tipusversió, edició o traducció i obra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorJuan Marsé Modifica el valor a Wikidata
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
PublicacióEspanya, 1960 Modifica el valor a Wikidata
EditorialEditorial Seix i Barral Modifica el valor a Wikidata
Gènerenovel·la Modifica el valor a Wikidata

Encerrados con un solo juguete (Seix Barral - 1960) Òpera prima del novel·lista Juan Marsé, Encerrados con un solo juguete recull molts dels personatges i escenaris que esdevindran recurrents en l'obra de Marsé. El desarrelament identitari produït per la Guerra Civil Espanyola i la convulsa situació d'uns joves de la postguerra davant la decadència moral articulen el fil argumental de la novel·la. La crítica del moment la va titllar d'interessant mostra de l'objectivisme triomfant de l'època, tot i que l'autor la qualifica de decadent, intimista i subjectiva.[1]

Va resultar finalista del Premio Biblioteca Breve de l'any 1960, que finalment va quedar desert. La novel·la ha estat traduïda al francès[2] per l'editorial Gallimard.

Referències[modifica]

  1. «Encerrados con un solo juguete - Sinopsis». Página Oficial de Juan Marsé. Arxivat de l'original el 5 de desembre 2014. [Consulta: 7 febrer 2014].
  2. «Encerrados con un solo juguete - Traducciones». Página Oficial Juan Marsé. Arxivat de l'original el 27 de juny 2012. [Consulta: 7 febrer 2014].