Enguerrand II

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEnguerrand II
Nom original(fr) Enguerrand II de Ponthieu Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle XI Modifica el valor a Wikidata
Mort25 octubre 1053 Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortMort en combat Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolComte Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAdelaida I d'Alençon Modifica el valor a Wikidata
FillsAdeliza d'Aumale (en) Tradueix, Helissende de Ponthieu (en) Tradueix, Guiu I de Ponthieu Modifica el valor a Wikidata
ParesHug II de Ponthieu Modifica el valor a Wikidata  i Berthe, Dame d'Aumale (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Enguerrand II de Ponthieu i I d'Aumale († 1053) va ser comte de Ponthieu i senyor d'Aumale de 1052 a 1053. Era fill d'Hug II, comte de Ponthieu, i de Berta, senyora d'Aumale.

Va succeir el novembre de 1052 al seu pare que l'havia fet casar-se amb Adelaida I de Normandia[1] de Normandia, filla de Robert el Magnífic, duc de Normandia. Una de les germanes d'Enguerrand II s'havia casat igualment amb Guillem d'Arques.,[2] comte d'Arques, fill de Ricard II de Normandia i de Pàpia.

Guillaume d'Arques es va revoltar contra el seu nebot el duc Guillem[3] al començament de l'any 1053, sostingut pel rei Enric I de França. Enguerrand II, llavors contrari al duc Guillem, va combatre per sostenir Guillem d'Arques, però va resultar mort el 25 d'octubre de 1053 en el moment de combats lliurats a Saint-Aubin-sur-Scie.

De la seva esposa Adelaida I de Normandia, va deixar dues filles:

Després de la mort d'Enguerrand II, el duc Guillem va confiscar la senyoria d'Aumale a la seva germana Adela o Adelaida, vídua d'Enguerrand, que es va casar de nou amb Lambert de Boulogne, comte de Lens, i després amb Eudes de Xampanya, que va esdevenir així comte d'Aumale. El Ponthieu va passar a Guiu I, el germà d'Enguerrand II.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]