Hans Baldung

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHans Baldung

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1484 ↔ 1485 Modifica el valor a Wikidata
Schwäbisch Gmünd Modifica el valor a Wikidata
Mortsetembre 1545 Modifica el valor a Wikidata (61 anys)
Estrasburg Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicAlemanys Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPintura Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Nuremberg
Friburg de Brisgòvia
Estrasburg
Halle Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, dissenyador gràfic, vitraller, book artist (en) Tradueix, gravador, il·lustrador, gravador, dibuixant projectista Modifica el valor a Wikidata
GènereRetrat i pintura religiosa Modifica el valor a Wikidata
MovimentRenaixement alemany Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsAlbrecht Dürer Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Família
GermansCaspar Baldung (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 5094bab5-ce0d-4c55-9bf3-9f1936422284 Discogs: 2255077 Modifica el valor a Wikidata

Hans Baldung, també conegut com a Grien o Grün (1484 o 1485, Schwäbisch Gmünd - setembre de 1545 a Estrasburg), va ser un pintor alemany del renaixement, il·lustrador i gravador deixeble de Albrecht Dürer, tot i que va conformar un estil molt diferent i personal. Va realitzar nombrosos pintures en fusta i dissenys de vidrieres. Va passar molt de temps de la seva vida a Estrasburg i a Friburg de Brisgòvia, lloc on té una gran part de la seva obra (Augustinermuseum). Ocasionalment va produir retrats; l'únic signat que es coneix és al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid.

Biografia[modifica]

Hans Baldung neix a la ciutat de Schwäbisch Gmünd a Suàbia, Sacre Imperi, fill d'un advocat. El sobrenom «Grien» («verd» en alemany) pot ser degut a un vestit habitual seu. Cap a 1504 ingressa com aprenent al taller de Dürer, igual que Hans Schaüfelein. En aquesta època produeix alguns gravats, encara sota l'estil del seu mestre, el que en part s'explica per la necessitat de produir obres amb un estil homogeni.

Cap a 1507, Baldung s'independitza i comença a manifestar un estil propi. Els seus temes principals són escenes religioses i al·legories, en general d'expressivitat molt crispada i estètica extravagant. Són famoses les seves escenes de Venus i altres figures femenines nues, assetjades per esquelets i criatures diabòliques (Les tres edats i la mort, Museu del Prado).

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hans Baldung