Imatge ISO

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de format de fitxerImatge ISO
TipusImatge de disc Modifica el valor a Wikidata
Extensióiso i img Modifica el valor a Wikidata
MIMEapplication/x-iso9660-image i application/vnd.efi.iso Modifica el valor a Wikidata
Magic number426C696E6B20627920442E542E53 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Wiki del format de fitxerISO_9660 i ISO_image Modifica el valor a Wikidata
LocFDDfdd000348 Modifica el valor a Wikidata
PRONOMfmt/468 Modifica el valor a Wikidata

Una Imatge ISO, és un format d'arxiu informàtic, que permet emmagatzemar el contingut d'un Disc compacte, DVD o Blu-ray de forma que podem generar una còpia idèntica a l'original a partir de la imatge ISO.[1] La majoria de programari de gravació de CD i DVD, permeten la gravació d'un disc a partir de l'arxiu ISO. A més algunes utilitats, permeten muntar la imatge en una unitat virtual, permetent la lectura d'aquesta, sense fer imprescindible la gravació de la imatge en un CD o DVD.


Una imatge ISO és una de les millors formes de poder fer una rèplica exacta d'un DVD, CD o Blu-Ray per mantenir segur l'original, per gravar la imatge necessitarem un pendrive o targeta de memòria de almenys 8 Gb. De capacitat, encara que depenent de la mida de la imatge que volem ISO que volem gravar podria ser de 4 Gb.

Referències[modifica]

  1. Fisher, Tim. «What Is an ISO File?» (en anglès). Lifewire, 24-04-2018. «An ISO file, often called an ISO image, is a single file that's a perfect representation of an entire CD, DVD, or BD. The entire contents of a disc can be precisely duplicated in a single ISO file.»