Llista 15

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLista 15
Dades
TipusSector del Partit Colorado
Ideologia políticadreta, liberalisme
Història
Creació1947
Governança corporativa
Representació5 diputats

Lloc webwww.laquince.com.uy

La Llista 15 és un sector polític del Partit Colorado de l'Uruguai. Actualment[Quan?] manifesta una tendència política liberal. Fins a les eleccions de 1971 va utilitzar el sublema "Unidad y Reforma".

El sector va ser fundat per l'expresident Luis Batlle Berres, qui va governar el país entre 1947 i 1951. Ha estat el sector més important del seu partit, només va ser derrotat el 1994 amb el triomf del Fòrum Batllista. Amb la mort de Batlle Berres (1897-1964), el sector es va dividir i el seu fill i futur president de la República, Jorge Batlle Ibáñez, va ser reconegut com el nou líder de la Llista 15.

La Llista 15 va donar suport institucional a Jorge Pacheco Areco durant la seva presidència en els anys 1970. El sector també va canviar el seu pensament inicial proteccionista cap a un liberalisme més modern.

El 2009 va votar per la precandidatura de José Gerardo Amorín Batlle a les eleccions presidencials, encara que finalment va triomfar Pedro Bordaberry, secretari general del moviment Vamos Uruguay.[1][2]

Referències[modifica]