Partit amistós

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un partit amistós (també conegut com un partit d'exhibició) és un esdeveniment esportiu en el qual el resultat final no influeix majorment (en general el premi és diners o un regal donat per algun auspiciador). Els jocs poden ser celebrats entre dues persones, equips diferents o entre parts d'un mateix.

En els esports de grups s'usen molt aquests tipus de partits per a la preparació de grans competències que tenen per objecte familiaritzar als companys entre si i preparar-se per als pròxims partits. a més en els esports professionals són molt freqüents les pretemporada, les quals ajuden als equips decidir quins jugadors mantenir per a la temporada regular, i en el cas dels esports individuals com el billar o escacs són molt freqüents com entreteniment o per a recaptar diners per a organitzacions benèfiques.

Per a la FIFA a més existeixen els partits amistós de caràcter oficial, coneguts com a data FIFA en els quals el resultat influeix directament en l'acompliment de l'equip en la classificació mundial de la FIFA, també conegut com a rànquing FIFA.

Donada la naturalesa altament competitiva dels esports professionals, els partits "amistosos" no sempre són exemples de bona voluntat i el joc net que el terme podria suggerir.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Partit amistós