Philadelphia Union

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPhiladelphia Union

EpònimTretze Colònies Modifica el valor a Wikidata
Dades
SobrenomZolos
Tipusclub de futbol
equip de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació2008
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaMajor League Soccer (2010–) Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubPPL ParkChester (Pennsilvània) . 18.500  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entrenador principalJim Curtin (2014–) Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuMajor League Soccer Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color          blau, daurat
Equipament esportiu

Lloc webphiladelphiaunion.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: philadelphiaunion Twitter (X): PhilaUnion Instagram: philaunion LinkedIn: philadelphia-union Youtube: UCa27XgnHniWKfXcEDGfwIgA Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Philadelphia Union és un club de futbol professional de Filadèlfia, situat al suburbi de Chester, Pennsilvània, Estats Units. Equip de la Major League Soccer (MLS) des del 2010, a la Conferència Est, i té la seu al nou estadi específic de futbol PPL Park de 18.500 espectadors. L'equip juga amb samarreta i pantalons de color blau marí amb una franja daurada a casa, i a fora juga amb samarreta i pantalons de color daurat amb una franja blava.

Història[modifica]

El nom del club es refereix a la Unió de les Tretze Colònies, de Filadèlfia, que fou la primera capital. Els colors del club són el blau marí i el daurat, que representen els colors originaris dels uniformes de l'Exèrcit Continental durant la Revolució Americana.

L'escut del Philadelphia Union és circular, que simbolitza la unitat. Les seves tretze estrelles daurades representen les tretze colònies originals, mentre que el contorn de l'escut es deriva de l'escut d'armes de Filadèlfia. La serp que figura a l'escut va ser un símbol nacional durant la Revolució Americana, que representa el perill de la desunió. El lema oficial del club és: "jungite aut perite", "unir-se o morir" en llatí. Una tonalitat més clara de blau, com el de la bandera de la ciutat de Filadèlfia, accentua els colors primaris blau marí i daurat.

Palmarès[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Philadelphia Union