Província de la Badia de Massachusetts

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Province of Massachusetts Bay
Província de la Badia de Massachusetts



1692 – 1776

de}}} Massachusetts

Bandera

Ubicació de Massachusetts
Informació
CapitalBoston
Idioma oficialanglès Modifica el valor a Wikidata
Període històric
Arribada del governador Sir William Phips1692
Declaració d'Independència de Massachusetts1 de maig de 1776
Política
Forma de governNo especificat

La Província de la Badia de Massachusetts fou una Colònia de la Corona britànica a Amèrica del Nord i va donar lloc a l'estat de Massachusetts, un dels tretze estats originals dels Estats Units. El nom prové dels massachusett, una tribu algonquina que poblava aquesta zona.

Història[modifica]

La determinació britànica en l'any 1775 per acabar amb les possibles rebel·lions havia arribat a l'extrem d'ordenar la detenció dels caps rebels, dispersar per la força les multitudinàries protestes i confiscar les armes. En una d'aquestes redades, 19 d'abril de 1775 va provocar els primers combats reals de la guerra, quan les tropes dirigides pel general Thomas Gage es va trobar colons previsors en les poblacions de Lexington i Concord.

Encara que les baixes eren escasses, aquests enfrontaments fomentava la solidaritat i militància entre els colons, i al cap de poc els soldats britànics havien d'enfrontar-se amb les unitats armades anomenades "minutemen", anomenats així perquè asseguraven estar preparades al minut de ser avisats.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Província de la Badia de Massachusetts