Ratpenat frugívor asteca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuRatpenat frugívor asteca
Dermanura azteca Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Risc mínim
UICN2123 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreChiroptera
FamíliaPhyllostomidae
GènereDermanura
EspècieDermanura azteca Modifica el valor a Wikidata
Nomenclatura
Sinònims
Artibeus aztecus Modifica el valor a Wikidata

El ratpenat frugívor asteca (Dermanura azteca) és una espècie de ratpenat de la família dels fil·lostòmids. Viu a Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic i Panamà. El seu hàbitat natural és generalment la selva nebulosa en lloc de flors en particular perquè han estat capturats exemplars en les xarxes col·locades en coníferes, boscos verds, mangos i camps de plàtans, i en una vall relativament seca prop Comayagua, Hondures. Jones (1964) va capturar exemplars de les mines abandonades envoltades de bosc tropical caducifoli en valls estretes prop de boscos de roures i pins.[1] No hi ha cap amenaça significativa per a la supervivència d'aquesta espècie.[2]

Referències[modifica]

  1. Jones Jr., J. K. «Bats from western and southern Mexico». Transactions of the Kansas Academy of Science, 67, 1964, pàg. 509-517 [Consulta: 18 abril 2013].
  2. Miller, B.; Reid, F.; Arroyo-Cabrales, J.; Cuarón, A.D.; de Grammont, P.C.. Artibeus aztecus. UICN 2008. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, edició 2008, consultada el 18-04-2013.

Bibliografia[modifica]