Regió econòmica de la Sibèria Occidental

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaRegió econòmica de la Sibèria Occidental

Localització

La regió econòmica de la Sibèria Occidental (en rus: За́падно-Сиби́рский экономи́ческий райо́н; zàpadno-sibirski ekonomítxeski raion) és una de les dotze regions econòmiques de Rússia.

La regió econòmica de Sibèria de l'Oest al mapa de Rússia.

Aquesta regió es troba en una plana pantanosa i escassament poblada a la seva part nord. Al sud hi ha una zona amb turons amb importància econòmica creixent, principalment a causa de l'abundància de recursos naturals: petroli, carbó, fusta, aigua. Hi ha extensos camps de petroli a l'óblast de Tiumén i la refineria més gran de Rússia es troba a Omsk. La Conca de Kuznetsk al voltant de Kémerovo i Novokuznetsk és un centre de la mineria del carbó i de la producció de ferro, acer, maquinària i productes químics. Hi ha plantes hidroelèctriques al riu Obi prop de Novossibirsk i Kamen-na-Obi. Al sud hi discorre el ferrocarril transsiberià. Entre la producció agrícola hi ha blat, arròs, civada, i remolatxa sucrera, també s'hi crien ramats.[1]

Composició[modifica]

Indicadors socioeconòmics[modifica]

A més d'un PIB total alt també ho és per capita respecte a la mitjana de Rússia.[2]

Referències[modifica]

  1. «Russia. The Columbia Encyclopedia, Sixth Edition. 2001-07». Arxivat de l'original el 2007-02-03. [Consulta: 25 setembre 2012].
  2. «West Siberia». Arxivat de l'original el 2007-01-22. [Consulta: 25 setembre 2012].