The Pacific

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióThe Pacific
Gèneresèrie de televisió de drama i pel·lícula basada en un llibre Modifica el valor a Wikidata
TemaGuerra del Pacífic, Cos de Marines dels Estats Units d'Amèrica i Segona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióTerritori del Nord, Victòria i oceà Pacífic Modifica el valor a Wikidata
DirectorCarl Franklin, Timothy Van Patten i David Nutter Modifica el valor a Wikidata
CompositorBlake Neely i Hans Zimmer Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraDreamWorks SKG Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica, Regne Unit i Austràlia Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalHBO Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols60 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi14 març 2010 i 15 juliol 2010 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi16 maig 2010 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis10 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialhbo.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0374463 Filmaffinity: 445069 Allocine: 4321 Rottentomatoes: tv/the_pacific Letterboxd: the-pacific Allmovie: v395872 TCM: 684131 Metacritic: tv/the-pacific TV.com: shows/the-pacific TMDB.org: 16997 Modifica el valor a Wikidata

The Pacific és una sèrie de televisió estatunidenca ambientada en la Segona Guerra Mundial, produïda per la cadena HBO, que es va estrenar el 14 de març de 2010. La sèrie se centra en la intervenció estatunidenca a l'oceà Pacífic. És un projecte íntimament lligat i successor de Band of Brothers, que se centrava en la intervenció dels Estats Units a Europa.

The Pacific es basa en les memòries de dos soldats estatunidencs: With the Old Breed d'Eugene Sledge i Helmet for my Pillow de Robert Leckie.[1] La sèrie narra la història d'ambdós autors, i la del marine John Basilone, en les batalles contra l'Imperi del Japó.

L'equip d'autors de The Pacific està encapçalat per un dels principals escriptors de Band of Brothers, Bruce McKenna. Hugo Ambrose, fill de Stephen Ambrose, autor del llibre Band of Brothers, és l'assessor històric del projecte.[1]

Producció[modifica]

The Pacific està produïda per Steven Spielberg, Tom Hanks i Gary Goetzman, en associació amb HBO Films, Playtone, Dreamworks i Seven Network.[2] La sèrie començà a gravar-se l'agost del 2007 a Austràlia. Les localitzacions es realitzaren a l'interior i els voltants de Port Douglas, a l'estat de Queensland, i també a Melbourne, capital de l'estat de Victòria. També s'han gravat escenes en l'àrea rural d'aquest estat.[3][4] La sèrie compta amb un pressupost de 200 milions de dòlars estatunidencs, un dels projectes amb més pressupost realitzats a Austràlia.

Història[modifica]

The Pacific relata la història dels autors de les memòries, Eugene Sledge i Robert Leckie, així com la del seu company, el Marine John Basilone, en la seva lluita contra l'Imperi del Japó a través de l'oceà Pacífic. A partir de les fonts literàries, la sèrie relata les batalles en les quals intervingué la 1a Divisió de Marines dels Estats Units: la de Guadalcanal, la de Cap Gloucester, la de Peleliu, la d'Iwo Jima i la d'Okinawa, entre d'altres.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Revista Variety. «HBO dona llum verda a la nova mini-sèrie de Spielberg».
  2. «Channel Seven aconsegueix a Spielberg». News.com.au =. Arxivat 2011-08-05 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2011-08-05. [Consulta: 9 desembre 2022].
  3. The West Australian. «Spielberg filma a Queensland», 21-01-2008. Arxivat de l'original el 2007-08-30. [Consulta: 15 març 2010].
  4. The Age. «L'èpica bèl·lica de Spielberg arriba als ports», 21-01-2008.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: The Pacific