Universitat Pública de Navarra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversitat Pública de Navarra
(es) Universidad Pública de Navarra
(eu) Nafarroako Unibertsitate Publikoa Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtUPNA Modifica el valor a Wikidata
Tipusuniversitat pública Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació21 abril 1987
Activitat
Membre deAssociació d'Universitats Europees
Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles
Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webunavarra.es Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Universitat Pública de Navarra, abreujadament UPNA (en èuscar Nafarroako Unibertsitate Publikoa o NUP), és la segona universitat per nombre d'alumnes de la Comunitat Foral de Navarra. Compta amb aproximadament 8.000 alumnes repartits en tres campus, dos d'ells a Pamplona i un altre a Tudela.

La UPNA fou creada l'any 1987 pel Parlament de Navarra, per iniciativa del govern socialista de Gabriel Urralburu, amb l'objectiu que s'ampliés l'oferta de titulacions existents i que reunís els ensenyaments universitaris impartits en centres públics que, fins aleshores, actuaven sense la coordinació suficient.

Un dels dos campus de Pamplona està ubicat a la zona hospitalària de la ciutat i allotja l'Escola Universitaria d'Estudis Sanitaris (Grau d'Infermeria). El campus més gran, anomenat "campus d'Arrosadia", al sud de Pamplona, dona cabuda a la major part de titulacions. Al campus de Tudela s'hi imparteix la Diplomatura en Fisioteràpia (Hospital Reina Sofia de Tudela) i l'Enginyeria Técnica Industrial Mecànica amb intensificació en Disseny Industrial.

Juntament amb la Universitat de Navarra (o UNAV, universitat privada que pertany a l'Opus Dei) i a la UNED, és una de les tres universitats amb seu a la capital navarresa.

Enllaços externs[modifica]