Wang Leehom

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaWang Leehom

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(zh) 王力宏
(en) Leehom Wang Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement17 maig 1976 Modifica el valor a Wikidata (47 anys)
Rochester (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióChristian Modifica el valor a Wikidata
FormacióWilliams College
Escola de Música Eastman
Pittsford Sutherland High School (en) Tradueix
Berklee College of Music
Dominican International School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant, guitarrista, artista d'estudi, director de cinema, productor discogràfic, actor, compositor de cançons, guionista Modifica el valor a Wikidata
Activitat1995 Modifica el valor a Wikidata –
GènerePop, R&B contemporani, música hip-hop i rock Modifica el valor a Wikidata
InstrumentGuitarra, violí, harmònica, piano, bateria i veu Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficUniversal Music Group Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeLee Jinglei (en) Tradueix (2013–2021) Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webwangleehom.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0910966 Allocine: 65536 Allmovie: p370992 TMDB.org: 134184
Facebook: leehom Twitter (X): wangleehom Instagram: wangleehom Youtube: UCu2FqeCJmyxVEHS2PfZz8sw Spotify: 2F5W6Rsxwzg0plQ0w8dSyt Musicbrainz: ae0fd83f-8e50-4cb4-935e-ac7c0b7d7d17 Modifica el valor a Wikidata
Wang Lee-Hom

Lee-Hom Wang (xinès: 王力宏, pinyin: Wang Lìhóng) és un cantant, compositor i actor estatunidenc. Ha aconseguit gran èxit a la Xina, Taiwan, Malàisia, Hong Kong, Singapur, Japó, Tailàndia i la resta del Sud-est asiàtic. Guanyador quatre vegades del Golden Melody Award. A partir de 1995, al començament de la seva carrera musical, Wang va contribuir en més o menys 25 àlbums, arribant als 13 milions en vendes. A més de les vendes del seu àlbum, també va establir un nou rècord d'assistència en el Taipei Arena per la seva Heroes of Earth 2006 Concert el març del 2006, el concert havia trencat més de sis rècords nacionals. Wang també ha participat en diversos films, el seu paper en el film d'Ang Lee, Lust, Caution va copsar la major atenció. Recentment, Wang va aparèixer a la llista d'"Els 80 asiàtic-americans més inspiradors de tots els temps" per la Goldsea Asian American Daily.

Biografia[modifica]

Alexander Lee-Hom Wang va néixer a Rochester (Nova York) el 17 de maig de 1976. Va anar a Jefferson Road Elementary School, Pittsford Middle School, després Pittsford Sutherland High School al poble de Pittsford. Conegut per l'excel·lent educació, Pittsford School District, ha fet a Wang una bona persona. Wang es va graduar en Sutherland High School amb una puntuació perfecta de 1600 SAT. Abans de la graduació, va estudiar a Williams College i es va graduar amb honors a Música i Estudis Asiàtics. També va anar a Berklee College of Music en el programa Music Professional, amb la seva veu com el seu principal instrument.

El 1995 va aconseguir un contracte professional quan visitava als seus avis a Taiwan. Més endavant, Wang va començar a ser un dels nous compositors i músics que van revolucionar la música Xina. Escriu les seves pròpies cançons i dirigeix els seus propis vídeos.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Wang Leehom