Aixa Guerra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAixa Guerra
Biografia
Naixement1972 Modifica el valor a Wikidata (51/52 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócoreògrafa, professora de dansa Modifica el valor a Wikidata
GènereDansa contemporània Modifica el valor a Wikidata

Aixa Guerra (Barcelona, 1972) és coreògrafa de teatre musical i professora de ballet contemporani i Modern Jazz.[1]

Formada com a ballarina, cantant i actriu a Barcelona, Nova York i Londres: Es formà en dansa contemporània amb els professors Ramon Oller i Marta Carrasco entre d'altres mestres; Dansa jazz (Máximo Hita, Bernard O'Reilly -estil Bob Fosse-; Dansa clàssica (Ramon Solé, Karemia Moreno i d'altres professors famosos; també ha estudiat interpretació (Boris Rottenstein, Marc Martínez i d'altres mestres i cant (Helen Rowsend, Eduardo Ríos).

Com a intèrpret, ha treballat en espectacles com Kosmik Kabaret, West Side Story, Angels, Guys & Dolls, Adéu a Berlín, La hija de la Frau, Lulu i Tres sombreros de copa i va intervenir també en l espectacle de creació de dansa-teatre del coreògraf avantguardista Nigel Charnock (DV8) a La Caldera.

Ha realitzat la coreografia d'alguns dels muntatges del Teatre Tívoli, com La Jaula de las Locas,[2] La Tabernera del Puerto[3] al Teatro de la Zarzuela de Madrid,[4] Mucho ruido y pocas nueces al Teatre Nacional de Catalunya,[5] Follies al Teatro Español de Madrid, El Somni de Mozart al TNC, Merrily We Roll Along a la Sala Villarroel i Barcelona, Encrucijadas, entre d'altres, als principals teatres de Madrid i Barcelona. A més de la direcció de la coreografia, també ha actuat com a actriu en algunes de les funcions, com per exemple al Teatre Artenbrut de Barcelona, on a més de ser la responsable de la coreografia interpreta el paper de la prostituta Krost.[6]

Com a docent treballa en la formació de ballarines, cantants i actors a centres com l'Institut del Teatre de Barcelona, l'Escola Superior d'Art Dramàtic Eòlia o el centre James Carlès a Tolosa de Llenguadoc.

Referències[modifica]

  1. «Aixa Guerra». La Republica - Diari Avui, Any II, Núm. 39, 22-02-2019, pàg. 38-39.
  2. «Àngel Llàcer dirige y protagoniza una revisión de «La jaula de las locas»» (en castellà). La Vanguardia, 15-11-2017 [Consulta: 16 març 2019].
  3. Moreno Mengíbar, Andrés «'La Tabernera del Puerto'. Más zarzuela, por favor» (en castellà). Diario de Sevilla, 07-02-2019 [Consulta: 16 març 2019].
  4. Ruiz, Aldo «‘La tabernera del puerto’: espectacular montaje de Mario Gas en el que sobresalen las voces de Marina Monzó y Javier Franco y la increíble vis cómica de Ángel Ruiz y Vicky Peña» (en castellà). El Teatrero, 26-05-2018 [Consulta: 16 març 2019].
  5. Boixeda Möller, Mónica «Shakespeare y Cole Porter hacen el amor». Culturamas, la revista de información cultural, 30-11-2016 [Consulta: 16 març 2019].
  6. Fondevila, Santiago «Sombrio entretenimiento: "Adéu a Berlín"». La Vanguardia (Hemeroteca), 25/26-12-2001, pàg. 45 [Consulta: 16 març 2019].

Enllaços externs[modifica]