Ignasi Calvet Esteban

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaIgnasi Calvet Esteban
Biografia
Naixement17 gener 1948 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióautor de còmic Modifica el valor a Wikidata

Ignasi Calvet Esteban (Barcelona - 17 de gener de 1948) és un dibuixant de còmics català.

Biografia[modifica]

De jove era un apassionat lector de tebeos, els herois de la seua infantesa eren personatges com El Capitán Trueno de Víctor Mora i Ambrós, o El guerrero del antifaz de Manuel Gago, si bé les seues lectures preferides eren les tires còmiques de Mortadel·lo i Filemó de Francisco Ibáñez, o Carpanta de Josep Escobar.

La seua carrera artística començaria a l'editorial Bruguera el 1973, on s'estaria dibuixant alhora que treballava en un banc.

Prompte va començar a publicar per al mercat estranger, i un dels seus primers treballs seria per al mercat alemany, com a portadista de la revista Felix, on dibuixaria a Fèlix el gat junt a l'altre personatge estrella de la publicació: Mortadel·lo, aleshores conegut al país teutó com a Flip & Flap.

Als anys 80, i mitjançant els estudis Tello de Josep Tello González, Ignasi Calvet va començar a treballar per a l'editorial Egmont, encarregada dels còmics de Disney a Dinamarca i altres països d'Europa. Ignasi ha dibuixat pàgines de Mickey Mouse, l'Ànec Donald, i forma junt amb el guionista finès Kari Korhonen el tàndem més famós de creadors d'historietes de la versió infantil de Donald, Paperino Paperotto.

Enllaços externs[modifica]