Ca l'Avellà

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ca l'Avellà
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura eclèctica Modifica el valor a Wikidata
Altitud206 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaValls (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarrer dels Metges, 5 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 16′ 59″ N, 1° 14′ 55″ E / 41.282926°N,1.248606°E / 41.282926; 1.248606
Bé cultural d'interès local
Data1988
Id. IPAC2422 Modifica el valor a Wikidata

Ca l'Avellà, Ca la Mirona o Ca Bota, és un edifici d'habitatges del municipi de Valls (Alt Camp) protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres, que fa cantonada entre els carrers dels metges i Carme. Les dues façanes són idèntiques quant a les obertures i la seva distribució. Té planta baixa, entresòl i 3 pisos, tractats de diferent manera segons l'alçada. La planta baixa i entresòl formen un conjunt compositiu inscrit en 4 arcades per banda, el ritme de les quals està trencat per la divisió horitzontal de les baranes de ferro que marquen l'entresòl. El 1r pis té una balconada que abasta les dues façanes, amb 4 portes a cada costat. El 2n pis té 4 balcons per banda i el 3r 4 finestres. El conjunt presenta un ritme de creixement en volums i grau d'ornamentació. Les llindes del 1r pis estan motllurades amb fulles d'acant, al 2n hi ha un petit esgrafiat, i el 3r està delimitat per una imposta que recorre tota la façana. L'edifici és de pedra i maó, arrebossat, i acabat en una cornisa. La casa, tot i mantenir la seva funció original de bloc d'habitatges plurifamiliar, només en té una d'ocupada, a més d'una botiga de queviures que s'allotja a la planta baixa de la banda del carrer dels Metges.[1]

Referències[modifica]

  1. «Edifici Ca Bota». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 octubre 2013].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ca l'Avellà