Cerilins

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuCerilins
Cerylinae Modifica el valor a Wikidata

Alció pigallat (Ceryle rudis)
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreCoraciiformes
FamíliaAlcedinidae
SubfamíliaCerylinae Modifica el valor a Wikidata
Reichenbach, 1851
Genera

Els cerilins (Cerylinae) són una subfamília d'ocells, dins la família dels alcedínids, a l'ordre dels coraciformes (Coraciiformes). Alguns autors però, consideren aquest tàxon la família dels cerílids (Cerylidae), considerant a més que la família dels alcedínids (Alcedinidae) és en realitat el subordre Alcedines.[1] Totes les espècies americanes de blauets es troben en aquesta família.

Els membres d'aquesta subfamília estan especialitzats en una alimentació ictiòfaga, a diferència de molts representants de les altres dues subfamílies d'alcedínids. Es creia que tot el grup s'havia desenvolupat al Nou Món, però això sembla un error. L'avantpassat original possiblement va evolucionar a l'Àfrica - en qualsevol cas, en el Vell Món - i les espècies del gènere Chloroceryle són les d'evolució més recent.

Si bé la història evolutiva d'aquesta família pel que fa a les seves relacions internes està ben resolta, no està del tot clar si van evolucionar des dels alcedinins o des dels halcionins. Tampoc és clar si la colonització del Nou Món la van realitzar travessant l'Atlàntic o el Pacífic (encara que la primera opció sembla la més probable).

Sistemàtica[modifica]

La subfamília conté 3 gèneres amb 9 espècies:

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cerilins