Lliga veneçolana de bàsquet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infobox sports competitionLliga veneçolana de bàsquet
Tipustorneig de bàsquet Modifica el valor a Wikidata
Esportbasquetbol Modifica el valor a Wikidata
Localització  i  Dates
EstatVeneçuela Modifica el valor a Wikidata

La lliga veneçolana de bàsquet (anomenada Liga Profesional de Baloncesto de Venezuela) és la màxima competició de basquetbol a Veneçuela.

Història[modifica]

La Liga Especial de Baloncesto es va fundar l'any 1974 amb la idea que a Veneçuela es realitzessin temporades basquetbolístiques suficientment llargues, amb partits d'anada i tornada, a imatge de les lligues europees i americanes. José Beracasa (fundador de la Federació Veneçolana de Bàsquet) va donar la idea i el Sr. Arturo Rodó, qui presidia la Federació en aquell moment, va acollir la iniciativa, donant inici a la competició, amb quatre equips, i permetent a cadascun importar dos jugadors estrangers.

Caracas, Beverly Hills, Carabobo i Aragua, disputaren la primera temporada amb un èxit sense precedents. Es disputaren un total de 19 campionats entre 1974 i 1992.

El 1992 es fundà l'actual Liga Profesional de Baloncesto (LPB), amb vuit equips. La temporada regular de la LPB comença el febrer de cada any i acaba a inicis del mes de maig, amb un total de 42 jornades. També se celebra un Partit de les Estrelles capa a mitjan competició. Els sis millors conjunts disputen les eliminatòries pel títol, disputant tres sèries anomenades Semifinal A, al millor de quatre partits. Els tres guanyadors i el millor perdedor disputen les Semifinals B. Els dos guanyadors passen a disputar la Gran Final, disputada al millor de quatre partits.

De forma paral·lela a la Liga Profesional, es disputa la Liga Nacional de Baloncesto de Venezuela. Molts dels jugadors disputen les dues competicions.

Equips participants[modifica]

Entrenament dels Guaiqueríes de Margarita.

Historial[modifica]

Imatge d'un partit de Bucaneros de La Guaira.

Enllaços externs[modifica]